The Kenyan

Efter några sköna och välbehövliga vilotimmar efter cyklingen ( klicka här för att läsa om den ) igår blev det dags att knyta på sig löpardojjorna och ta sig till Östermalms IP.

Löpträning med SPIF och Running Sweden väntade och passet igår hette The Kenyan.

Vi var ett gäng på 10 personer som var oerhört löparsugna och hälften av gänget hade varit med och cyklat på dagen. Benen kändes riktigt pigga och fräscha ( NOT )

Solen värmde gott när vi begav oss iväg. Det blev några kilometer uppvärmning bort till Stora Skuggan. Där körde vi lite löpskolning innan det var dags för dagens utmaning. Lagomt till vi skulle köra igång öppnade sig himlen och regnet öste ner.

Dagens pass – The Kenyan – var upplagt på följande sätt:

3 x 12 minuter

Vi började springa i en fart som var 10 sekunder långsammare än ett 10 km loppstempo. Var tredje minut skulle vi sedan öka farten med 10 sekunder/km.

12 minuter kan ibland kännas som en hel evighet. Det var oerhört tufft att försöka öka farten. Det kändes som att jag tog myrsteg.

De sista 12 minuterna var rent ut sagt en jäkla plåga. Sekunderna gick så fruktansvärt långsamt. När man sedan skulle göra ett tappert försök till att öka farten kändes det snarare som att det fick långsammare.

Benen var som bly. Dom ville inte vara med i matchen längre. När det var två minuter kvar vet jag inte vad jag sprang på egentligen. För mina ben var som bortblåsta under mig.

But we did it !!!! Härligt 🙂 känslan när man har fixat det är ju alltid så underbar! Man känner sig otroligt nöjd!

Med blytunga ben sprang vi sakta tillbaka till Östermalms IP. Väl framme drog alla en lättnadens suck. Äntligen vila! ……trodde vi ja!!!

No no no!! Då skulle vi ta av oss skorna och jogga lätt runt planen. Det var ett tungt varv. Sen kom äntligen belöningen!!

Åhhh så skönt det var att få lägga sig ner på konstgräset och sträcka ut kroppen. Vi körde en skön stretching och pustade ut! Underbart!!

Sedan var det bara en liten detalj kvar. Hoppa upp på cykeln och ta sig hemåt. Kan säga att det inte blev någon snabb cykeltur hem.

Men vilken dag och vilken Nationaldag det blev!!

En heldag med ett härligt gäng triathleter. Cykelträning 12 mil + löpträning = receptet på sjukt bra onsdag!! Flera såna dagar tack!!

När jag cyklade hemåt genom stan var det fullt med folk i alla parker som grillade och firade i solen. Vi har helt enkelt olika nöjen på nationaldagen.

Jag skulle för allt i världen inte byta bort mitt nöje!! Att få träna och umgås med ett härligt gäng träningsnördar 🙂

Nu är det dags att ta tag i denna soliga torsdag. Mot Hammarby sjöstad för att köra klasser hela förmiddagen.

20120607-063523.jpg

20120607-063529.jpg

20120607-063535.jpg

20120607-063542.jpg

20120607-063547.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s