Tuff cykling runt Vättern

Då var årets Vätternrunda avklarad men det var inte direkt någon trevlig Cykelrunda det blev.

Efter att ha sett Sverige förlora fotbollen igår tog vi våra cyklar och begav oss ner mot starten i Motala. Klockan 23.38 var det dags för start och jag kände mig riktigt taggad.

Pang! Startskottet gick och vi cyklade iväg. Jag hängde direkt på två herrar som hade en bra fart på cykeln. Vädret var helt okej. Rätt varmt och nästan vindstilla. Det rullade på riktigt fint.

Dom två herrarna vek av vid första depåstoppet men jag valde att fortsätta. Hittade ett nytt gäng grabbar att hänga på och vi höll bra fart. Fyllde på med vatten, energidricka och bars efter vägen.

Eftersom tempen var rätt varm ute började jag bli orolig om jag hade för mycket kläder på mig. Det var riktigt varmt.

När vi började närma oss Jönköping började regnet lite smått att falla ner från himlen. Tog ett litet stop och fyllde på med vatten i flaskorna innan jag cyklade vidare.

Sen sa det bara Pang! Utan att jag ens hann blinka började regnet fullkomligt ösa ner. Man såg knappt någonting.

På ett ögonblick var jag helt dyngsur från topp till tå. Kände att jag hade tappat känseln i fossingarna. Fingrarna var också helt bortdomnade. Men det var bara att tuta och köra vidare.

Stannade till på depåstoppet i Fagerhult för att byta vantar och i samma sväng tappade jag bort gänget jag hade cyklat med.

Nu började den tuffa biten. Kom ikapp en kille som hängde på mig då jag drog upp farten. Han var tyvärr inte så sugen på att gå upp och dra…..och jag behövde verkligen få lite avlastning kände jag. Farten gick ner något.

Regnet det fortsatte att ösa ner och man såg inte många meter. Cyklade förbi en hel del människor efter vägen och jag hoppades på att någon klunga skulle komma ikapp oss så man kunde hänga på. Tji fick jag. Det var bara att fortsätta ligga och köra ( nästan helt själv).

Stannade till i Karlsborg och fick i mig varmt kaffe. Gjorde ett försök att öppna en bar men fingrarna var som isbitar.

Min enda tanke nu var: cykla fort som fan nu så du kommer i mål någongång!!!

Det blev kämpiga mil in till målet i Motala. Och sista milen bjöd på …..taaa daaaa ……regnfritt väder 🙂

Tog mig in på tiden 10 timmar och 30 minuter idag. Får känna mig nöjd med den tiden.

Med dyblöta kläder och något trötta ben tog mig till hotellet. En varm dusch, lite mat och några timmars sömn fick bli en bra belöning.

Vaknade dock av att jag var hungrig och blev tvungen att gå och köpa mig mer mat. Somnade om en stund till innan jag och Oscar tog oss iväg för att käka middag – Pizza!! Mums. Jag är egentligen ingen pizzamänniska men idag var det jäkligt gott vill jag lova.

Vi hade planen på att åka hem till Stockholm ikväll men bestämde oss för att stanna kvar i Motala en natt till. Så nu softar vi här på hotellrummet med chips och godis och jag antar att det kommer bli en tidig kväll.

Ha en fin kväll!!

Hälsningar från Motala

20120616-213745.jpg

20120616-213758.jpg

20120616-213809.jpg

20120616-213814.jpg

20120616-213821.jpg

20120616-213835.jpg

20120616-213841.jpg

20120616-213848.jpg

2 tankar på “Tuff cykling runt Vättern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s