Sluttid på Vansbro och ett big NO NO!!

Då var man hemma i Stockholm igen efter en liten dagstrip till Vansbro….som har innehållet diverse grejer.

När vi kom fram imorse gick vi och hämtade ut våra startbevis. Då sprang vi även på Anders, en kompis hemifrån Härjedalen. Kul 🙂 Vi gick sedan bort till startområdet och laddade batterierna.

Precis när jag skulle sätta på mig våtdräkten öppnade sig himlen och regnet vräkte ner för att snabbt gå över och det blev solsken och tryckande värme. Klockan 10.36 skulle Oscar starta….samtidigt som Anders. Jag hejade friskt på dom när dom simmade iväg.  Själv hade jag då 30 minuter kvar till start.

Det blev otroligt varmt i våtdräkten när jag stod och väntade på min start. Prick klockan 11 fick jag gå in i startfållan. Dags för uppvärmning innan vi skulle hoppa i vattnet. Tempen i vattnet visade på 17,7 grader. Sen blev det äntligen min tur att att hoppa i.

Det är alltid tufft i början när alla ska simma iväg samtidigt och innan man har kommit in i en bra andning. Jag började crawla friskt i början. Sen kom jag av mig då det var så trångt. Man får några sparkar från armar och ben här och där. Tog mig ialla fall förbi en större ”klunga”. Sen blev det ett litet hopkok mellan crawl och bröstsim.

Det kändes tungt redan från start och jag tänkte att det skulle kännas lite bättre bara jag kom en bit in i loppet. Men nej…..fasiken vad tungt det kändes att simma idag. Men det var bara att kämpa på. Sista kilometern är ju den tuffaste biten då det är motströms hela vägen in till målet.

Längst in mot strandkanten var det knökat med simmare så jag valde att ligga lite längre ut bara för att kunna simma på i ett bra tempo. Hade ju noll koll på hur länge jag hade varit ute när jag äntligen satte handen mot målchipet. Lite lagomt snurrig tog jag mig upp på land. Det är alltid en underbar känsla när man går i mål – oavsett vilken tävling det gäller.

Jag och Oscar hade bestämt en mötesplats efter målgången. Precis när jag gick och hämtade ut min klädpåse för att ta mig till duschen öppnade sig himlen igen och jäklar vad det började regna. Det fullkomligt öste ner.

Mötte ialla fall upp Orre efteråt inne i ”eventtältet”. Han kom med ett stort leende på läpparna. Vilken tid fick du frågade jag?? 59.31 svarade han. Grymt bra!!!

Själv hade jag fortfarande ingen aning om vilken tid jag hade fått. Gick och hämtade ut mitt diplom för att få reda på sluttiden…..som blev 57:57. Känns helt okej 🙂 Hade tiden 1:05 förra året så det blev en liten förbättring. Men det var en tung resa in till målet idag.

Regnet fortsatte att ösa ner. Vi fick i oss lite mat och tog oss sedan till bilen. Helt dyblöta var vi när vi äntligen kom fram. Det gick verkligen att vrida ur kläderna. Shit!! Kom att tänka på min kära telefon som låg  jackfickan………no no no!!!! Tog fram den…….och den var helt död. Inte det minsta lilla liv i den. Faaan!! Vi startade bilen och satte igång fläkten…..men nej. Den ville inte vara med mig längre.

Som tur var hade jag lite torra kläder i bilen så jag kunde byta om……och Oscar som tyvärr inte hade något mer ombyte med sig fick låna lite kläder av mig…….haha 🙂 Tur vi har samma storlek 🙂 Vi hoppade in i bilen och begav oss hemåt. Men det tog väl ca 1 timme innan vi tog oss ut från Vansbro pga av köer. Vi passade på att äta lite frukt i bilen i brist på annat.

Vi stannade till efter vägen för att fylla på med lite mer energi. Vi är ju två gottegrisar båda två så för min del ”råkade” det slinka ner en stor kaffe med en chokladboll, en blåbärsmuffins och en sockrig munk. Sockerkick? Ja visst!! Orre fick i sig en stor kaffe, en hamburgare, en kanelbulle och två sockermunkar…….och det här fick vi i oss inom loppet av max 10 minuter 🙂 Herregud!!!

Nu är jag ialla fall hemma och är: Ett Vansbrosim rikare, en telefon fattigare och lagomt seg i knoppen. Jag hoppas ingen av mina pt-klienter har hört av sig om morgondagen…….för just nu nås jag inta via telefon. Måste helt enkelt fixa en ny sådan imorgon. Hade tagit massa bilder idag……men tyvärr kan jag inte bjuda på några.

Men här kommer en på mig och Orre från igår när vi kände oss lite som smurfar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s