3:a i premiären på Sövde Triathlon

Då sitter vi i bilen på väg hem till Stockholm efter en rolig men tuff helg i Sövde.

Igår ringde klockan vid 5-tiden. Vi åt en rejäl frukost innan vi begav oss iväg till Startområdet.

Checkade in cykeln och gjorde iordning allt inför växlingarna. Jag var jäkligt nervös. Starten skulle ha gått kl 9.25 men blev framflyttad till 9.55.

Tempen i vattnet var 19 grader. Vid 9.25 tog jag på mig våtdräkten och tog mig ner till starten. Gick i vattnet och tog några simtag.

Pang!! Där gick starten. Alla rusade ner till vattnet och simmade iväg. Första vändan kändes jäkligt tung innan jag kom in i andningen. Efter ett varv sprang man upp på land och varvade en kon för att sedan simma en vända till.

Efter en tung simning sprang jag upp till växlingsområdet. Slet av mig våtdräkten, på med hjälm, cykelskor och glasögon. Sprang iväg med cykeln och sedan väntade 90 km cykling.

Banan var rätt tuff. Många sega backar och en fin sidvind hela vägen. Banan gick som ett T och skulle cyklas två varv. Kände mig rätt stark och försökte köra på i ett bra tempo.

Efter 90 km på cykeln var det dags att växla över till löparskorna. Härliga 21.1 km löpning stod på tur. Banan började i skogen, sedan vidare över längs med vägen, en seg backe och sedan längs med vattnet. Denna banan skulle springas fyra gånger.

Nu började den tuffa kampen. Kände direkt när jag sprang ut i skogen att framsida lår inte var helt ok. Men det var bara att kämpa på. Många onda spöken for runt i mitt huvud…..faaaan jag ska verkligen springa här tre gånger till tänkte jag för mig själv.

Blev tvungen att stanna och gå en bit. Benen var inte med i matchen. Sen kom backen…..där blev det också en liten promenad upp. Drack vid varje vattenstation. Tror det blev si så där 8 promenader efter vägen när benen inte ville vara med längre. Tappade otroligt mycket tid på löpningen.

Det blev en och annan svordom och jag försökte bita ihop. På Sista varvet var det ingen finlöpning direkt. Allt jag ville var att ta mig i mål!

Och äntligen såg jag mållinjen. Vilken underbar känsla det är när man passerar den. Sluttiden blev 5.29 vilket jag är nöjd med. Det var premiär på en halv Ironman för mig 🙂

Såg även att jag kom in på en fin 3:e plats i min grupp 🙂

Övriga gänget gjorde otroligt fina prestationer. Rickard körde in på 4.45!! Joel på 5.03 och Hanneke på 5.07.

Idag mår kroppen helt okej. Så klart känns det att man inte satt still igår. Men lite ska det väl kännas 🙂 imorse blev det en en skön morgonpromenad för att väcka kroppen till liv!

Får lägga upp bilder när jag är hemma ikväll….internetverksamheten här nere i Skåne är inte den bästa!

2 tankar på “3:a i premiären på Sövde Triathlon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s