Fredagsidioten

Eftersom det inte blir någon tävling för mig imorgon lördag fick jag ställa in mig på ett tuffare träningspass idag istället. Då jag knäckt och grejat ganska mycket uppe runt skulderbladet idag när jag var hos kiropraktorn och fick rådet att ta det lite lugnt med den delen några dagar fick det helt enkelt bli löpträning.

Drog på mig löparskorna och sprang iväg mot Sundbyberg nu ikväll. Skön temp, lite folk i löparspåret och ett par pigga ben som gärna ville köra på i ett bra tempo. Låg och snittade  4:42 i 10 km. Kändes otroligt bra i benen och jag kände mig väldigt avslappnad uppe vid axlarna. Försökte verkligen tänka på att slappna av runt axelpartiet och tänka på min löpteknik.

Efter 10 km löpning var det dags för fredagsidioten. Nu är då frågan om det är jag eller träningspasset som är fredagsidiot?? 😉

Jag har ju hittat en grymt bra backe efter vägen till Sundbyberg. Stod längst ner vid backen och laddade. Jag hade sedan tidigare bestämt mig för att springa idioten upp för backen – 10 gånger. Jag skulle ha 6 vändpunkter i backen – varje lyktstolpe fick vara vändpunkt.

Tog ett djupt andetag och drog iväg till stolpe nr 1 och joggade sedan lugnt ner till starten igen för att sedan ruscha upp till stolpe nr 2…..osv upp till stolpe nr 6. Efter varje idiotomgång hade jag 60 sekunders vila. Sedan var det bara att göra samma sak igen..och igen…..och igen. Efter 10 idioter i backen var jag så jä—kla trött. Blodsmaken i munnen var ingen lek. Men känslan när man är klar är vill man inte byta bort.

Fredagsidioten var avklarad och jag tog en lugnare jogg på 10 km innan jag nådde hemmet. Sjukt skönt träningspass med totalt 20 km löpning och 10 idioter i backe.

Eftersom Stockholm bjuder på ett bra fredagsväder var det fullt med folk i parker och på alla gräsplättar som fanns efter löparvägen. Det grillades, dracks vin och lektes för fullt. Jag kan tänka mig att det är många som tycker man är en fredagsidiot som är ute och tränar en fredagskväll.

För mig har fredagsidiot en hel annan innebörd 🙂 Blod, svett och ett sjukt skönt träningspass. Det finns fredagsidiot och så finns det fredagsidiot.

Jag föredrar min syn på fredagsidiot!! 🙂

Nu blir det OS-invigning på tv:n!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s