Matsmältning och Fokus!!

Det här med sovmorgon är inte riktigt min grej. Det är bara att inse. Klockan 7 fick det vara nog. Upp och hoppa! Men jag gillar att vara uppe på morgonen. Framförallt när man får äta frulle i lugn och ro och ta det lugnt på morgonen.

Idag är det precis en vecka kvar till Ironman. En ynka vecka. Vid den här tiden är jag ute och kämpar på banan. Simningen är förhoppningsvis avklarad……och jag har begett mig ut på mina 18 mil på cykeln……för att sedan springa ett marathon. Det vill säga jag har många många timmar kvar att hålla igång kroppen.

Hur mår kroppen då?

Jo kroppen känns helt okej idag. Inga krämpor eller skador. Har inte något att klaga på. Kroppen har ialla fall återhämtat sig efter yogan igår. SKÖNT!!! Efter min ben/sätesmassage förra helgen när jag blev helt snurrig och illamående var det som att det släppte så mycket spänningar i mina muskler. Hela veckan har mina ben varit lätta och inte visat någon tendens till trötthet. Måste ha varit otroligt mycket ”skit” – ”slagg” som försvann från kroppen.

Matsmältningen

Jag har och har haft en väldigt känslig mage en längre tid ( år). Kroppen har svårt att bryta ner maten jag äter. Matsmältningen fungerar inte riktigt som den ska. Vissa ämnen är svårare att bryta ner än andra. Nu har jag börjat äta Mucosa – matsmältningsenzymer. De finns att köpa på hälsokost och har verkligen underlättat min vardag. Jag känner att kroppen lättare bryter ner maten………vilket är väldigt skönt.

Min mage har svårt att äta tex. pasta ( vilket är den bästa kolhydratsuppladdningen enligt mig ) så det blir mycket potatis, ris och bulgur istället. Det funkar ju det med. Men pasta är ju pasta och det är jäkligt gott!! Tänk en tallrik med spagetti och köttfärsås……mums!!!

Idag

På agendan idag står löpträning. Tänkte köra en 15 km runda. Solen verkar visa sig utanför fönstret så löpträning i solsken är ju inte helt fel en lördag. Tänkte springa på asfalt idag. Sen råkade jag i ett svagt ögonblick nämna att jag skulle bjuda en viss person på middag idag. Som by the way är ute och tävlar just nu……men i en helt annan sport än vad jag håller på med. Så jag får väl agera kock här under kvällen….. 🙂

Annars är det uppladdning som gäller nu!! Fokus fokus!! Men samtidigt ska jag ha roligt också 🙂 Livet blir lite roligare med skratt!

En vecka kvar……….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s