Tidsfrister och tidsmål

14 augusti och det känns som att sommaren är här……nästan ialla fall.  Det var ett riktigt härligt väder igår med sol och en något varmare temp. Underbart!! Hoppas på lika bra väder idag. Vaknar upp och känner mig stark-  både fysiskt och mentalt. Jag tror på mig själv – vilket jag anser är väldigt viktigt!

4 dagar kvar till tävling nu! Snart bär det av till Kalmar. Det ska bli skönt att få komma ner och vara på plats för att ladda batterierna. Träffa andra triathleter och bara andas in alla känslor och intryck.

Jag gillar att tävla och träna när det är lite varmare temperatur ute. Sol och runt 20 grader skulle vara perfekt på lördag. Har suttit och kikat på några prognoser och fått fram följande inför lördag:

 

Jag håller tummarna för att vädret ska bli bra.

Det här med tider:

Som i många andra tävlingar finns det tidsfrister som som man måste klara av för att få fortsätta tävlingen. Det vill säga innan dom drar ”repet”. För Ironman Kalmar gäller följande tidsfrister:

Simningen 3,8 km – 2 tim 20 min där cyklingen skall påbörjas senast 2 tim och 30 min efter att starten har gått.

Cyklingen 180 km – 10 timmar

Löpningen  42,195 km –

MAXTID: 16 timmar

Det här med tidsmål

Nu återstår bara att se hur många timmar jag kommer vara ute på banan 🙂 Hur många av de 16 timmarna jag har på mig som jag kommer att utnyttja. Har jag något tidsmål? Givetvis!! Men eftersom det är min första Ironmantävling har jag absolut ingen aning om hur kroppen och kroppen kommer må eller påverkas av att hålla igång så länge. Målet är ju givetvis att ta mig i MÅL på lördag!

Men jag har så klart en bild framför mig. Jag jobbar mycket med målbilder. För mig känns det viktigt och jag måste ha något att kämpa för efter vägen. Dels så har jag delmål efter vägen på tider för simningen, cyklingen och löpningen och sen har jag ett huvudmål – ett drömtidsmål för målgången.

Men som sagt – jag har ju ingen aning om hur kroppen och knoppen kommer må. Men det gäller att vara stark både fysiskt och mentalt.  Men ingen känner min kropp bättre än jag och ingen kan ta ifrån mig mina tankar, känslor och målbilder. Det gäller att tro på sig själv!! Och JAG TROR PÅ MIG SJÄLV!! Jag vet att jag kommer fixa det här. Jag har en bra känsla 🙂

Vad alla andra tycker och tänker det struntar jag i. Det är för mig helt ointressant. Det är deras sak. Jag umgås bara med människor som ger mig bra feedback och bra energi. Viktigt viktigt!!!

Nu ska jag packa det sista innan det är dags att bege sig mot Kalmar!!

Kämpa Kämpa!!

 

6 tankar på “Tidsfrister och tidsmål

  1. Åh det bara bubblar av tävlingspepp här nu! Och det låter som att du har en sådan sund öppenhet inför din stora utmaning. Heja heja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s