Klubben som fängslar

 

Igår firade Stockholmspolisens IdrottsföreningSPIF – 100 år. Detta firades på Stockholms Stadion i ett regnigt och blött väder. Klubbens slogan ( som jag för övrigt tycker är klockren ) syntes överallt. SPIF – Klubben som fängslar!

Föreningen bildades 9 augusti 1912 efter de olympiska spelen då några polismän tog guld i dragkamp. Det var från början en förening som var öppen för poliserna och deras familjer. Men från 1940-talet blev föreningen öppen för alla ( wikipedia ).

Föreningen har idag en stor aktivitet inom olika sporter som bland annat Basket, Escrima, Friidrott, Fäktning, Golf, Handboll, Judo, Kraftsport, Orientering, Polisidrott, Rodd, Simning, Skidor, Sportdykning, Triathlon ( http://arenastockholm2012.se )

 

Jag tog mig dit vid lunchtid och SPIF triathlons tält gick inte att missa. De blåvita färgerna lyste upp hela stadion. Representanter från flertalet idrotter fanns på plats och visade upp sig. Dock var det inte överdrivet mycket besökare i regnet men några nyfikna besökare strosade omkring och besökte triathlontältet och hade en del frågor.

Som tex. vad har man på sig när man tävlar, byter man kläder under tävlingen, vilka distanser finns det, vad äter man under tävling osv.

Jag gick runt och kikade på de andra sporterna som basket och handboll och fastnade en stund inomhus där det var tävling i bänkpress, marklyft och knäböj. Oj oj oj vilka tunga vikter!! Det sista jag såg var när några av grabbarna gjorde 260 kg i marklyft. En helt annan divison än mig 🙂

Det bjöds på korv och festis, en tallrik med diverse godsaker, spöregn, trevligt sällskap och härliga skratt. Det var en trevlig dag trots lite folk och mycket regn.

Här kommer bilder från dagen och längst ner finns två filmer. En från när grabbarna körde bänkpress och en från när de provar köra marklyft med 260 kg.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s