Det är dags att tagga till!!

Det har gått tre veckor sedan jag var ute och sprang senast. Har inte varit ute och löptränat en enda gång sedan jag kom hem från Kalmar. Så man kan säga att jag har vilat mig iform inför morgondagens löptävling Kistaloppet. 

Känner jag mig orolig för det? Nej! Inte det minsta. Och det slog mig igår att jag inte har sprungit ett 10 km lopp på över två år. Det har mest blivit tävlingar med längre distanser senaste tiden. Så jag har ingen riktig aning om hur jag ligger till på 10 km så det ska bli spännande att se. Jag vet att det kommer bli fullt ös från start till mål med blodsmak i munnen och en stark tävlingsvilja. Det är dags att tagga till!!! 🙂

Suttit och kikat på banprofilen som visar att det är en rätt flack bana med tre mindre backar vid 7,5 km, 8,5 km och vid 9,5 km och vi kommer springa rakt genom Kista Galleria. Jag hoppas jag vaknar med en fin dagsform imorgon och att solen behagar dyka fram.

Vädret har ju varit helt okej nu i september och jag kör mycket utomhusträning med mina pt-klienter. Jag tycker det är så fantastiskt att vi kan köra bra träning utomhus – mitt inne i Stockholm.

Själv körde jag ett kortare styrkepass när jag var på Skanska igår innan min funktionella klass. Det blev rygg, axlar och armar. Använde mig av hantlar och en bänk och trängde in mig bland dom stora grabbarna vid hantlarna. Dom får ju passa sig när lilla jag kommer och ska ta dom stora vikterna ( hantlarna på 3 kg ) !! 🙂

Jag körde en cirkel med 5 övningar, 12 repetitioner och 4 varv

Rodd med hantlar – 10 kg

Axelpress med hantlar – 8 kg

Baksida axlar med hantlar – 3 kg

Dips mot bänk

Bicepscurl med rotation med hantlar – 6 kg

Väl hemma igårkväll kände jag att jag behövde komma ner i varv och stretcha ut kroppen så jag smet iväg på en yoga. Det var precis vad min kropp behövde. 90 minuter egen tid med bra fokus, grym stretching och skön värme ( + 42 grader ). Vissa dagar när jag går på yoga kan jag ha svårt att hitta in i ett bra flow och en bra andning. Igår var det lagomt mycket folk på klassen, en lugn ledare och otroligt bra fokus på deltagarna vilket resulterade i en jäkligt bra klass!!! Kände mig riktigt nöjd när jag gick därifrån.

Fredagen är här och det är dags att göra lite nytta. Mina PT-klienter ska få kämpa och vad passar väl bättre än att värma upp inför morgondagens tävling med att köra en funktionell klass på Nasdaq.

Hepp Hepp!!! Dags att Tagga till 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s