Vatten och att jaga en fotboll i en fotboll!

Vatten, vatten, vatten!!! Livets dryck! Say no more!

Nu har jag skärpt till mig ordentlig med att dricka vatten. Jag svettas extremt mycket när jag tränar och håller igång och det är därför jätte viktigt att fylla på kroppen med vatten. Jag har blivit bättre men jag kan bli ännu bättre!

Mellan 60-80 % av din kroppsvikt består av vatten. Ju mer muskler du har på kroppen desto mer vätska finns det. Varför? Jo för att musklerna består av ca 75 % vatten.

Dagligen förlorar kroppen vätska genom att vi bland annat svettas, genom att vi andas och vi går på toaletten. Du måste därför fylla på kroppen med vätska hela tiden för att inte ligga på vätskeförlust. Mycket vätska kan vi få i oss genom maten vi äter men oftast inte tillräckligt.

Vad händer när man har för lite vatten i kroppen?

Man drabbas av uttorkning vilket leder till prestationsförlust och din uthållighetsförmåga kommer att försämras. Din fettförbränningen kommer sjunka och din muskelnedbrytning kommer öka vid uttorkning. Vatten är därför viktigt att dricka.

När man håller igång kroppen en längre tid håller man igång blodcirkulationen och cirkulationen är då viktig för att leda bort värme från kroppen. Man svettas och det blir extra viktigt fylla på med ny väska hela tiden för att inte hamna på vätskeförlust. Att fylla på med vätska gör att kroppen kyls ner och den kan enklare transportera näringsämnen i kroppen. Musklerna har även lättare få sitt syre.

Så glöm inte att fylla på kroppen med vätska under dagen! Framförallt om du tränar mycket!!

Idag var det ett jäkla drag på kvällsklasserna!! Hej och hå!!! Jag kan säga att jag var i toppform 🙂 Svårt att vara i annat än toppform när man träffar så härliga människor på dagarna.

På vägen hem blev jag tvungen att stanna till vid Haga Parken. Där hade dom ställt upp en borg och i den fina borgen fanns X antal stora genomskinliga bollar med människor i som i sin tur jagade en liten boll. Jaga fotboll i en fotboll helt enkelt. Det såg så roligt ut när dom studsade omkring där inne. Hade svårt att hålla mig för skratt. Funballz heter det tydligen. Kanske man måste testa 🙂 Kolla in filmen!

Dom behövde nog också fylla på med vatten efter den matchen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s