Idag har jag upplevt en ny känsla!

Idag har jag fått uppleva en ny känsla!
Känslan av att bryta en tävling! Det har aldrig hänt tidigare men någon gång ska vara den första – och den första gången blev idag.

Det känns surt – det känns riktigt jäkla surt! Det är så många konstiga känslor som far omkring inom mig just nu. Det känns inte bra! Det känns förj…igt!! Jag var ju så laddad och taggad! Men ibland får man helt enkelt lyssna på kroppen!

När starten gick klockan 16 strålade solen. Det var riktigt varmt och skönt ute. Vi sprang iväg och jag kände efter ca 3 km att benen kändes blytunga. Det var inte vidare mycket liv i dom idag.

Kämpade vidare och
passerade 5 km på 22:45. Vid 6 km började jag ana oråd. Mitt jäkla knä började ge sig till känna igen. Fasiken! Men jag fortsatte springa trots smärtan. Kände att tempot var betydligt lägre nu.
Passerade 10 km på 48:01.

Vi började närma oss slottet igen och jag bestämde mig för att hoppa av här. Det kändes surt!! Riktigt jäkla surt! Men jag orkar inte riskera mer skador och smärta med mitt knä nu. Det har bråkat för mycket!

Sagt och gjort så blev det en fin liten promenad till målområdet. Hörde att ledaren var på ingång mot mål så jag stannade kvar och kikade på målgången!

Det här är den första tävlingen som jag bryter – någonsin. Men ibland måste man helt enkelt lyssna på kroppen.
Knät är svullet igen och så där lagomt härligt vätskefyllt! Så nu är det kyla på knät som gäller ikväll!

Nu lägger jag ner Tävlingssäsongen 2012 och satsar på rehabträning istället och blickar framåt mot ett starkare 2013!! ) Men först ska jag vara en liten surplutt, ikväll ialla fall, och gå igenom alla känslorna som far omkring inom mig! Det känns inte bra!

Den här känslan vill jag inte uppleva igen! Aldrig!! Never ever again!!! Men man måste ju testa på det här också! Så……..nu har jag gjort det och jag tänker inte göra det igen!! Aldrig mer!! Det tar emot för en tävlingsmänniska som mig. Men nu är jag en erfarenhet rikare och blickar framåt!

Jag hade ju två tävlingar kvar denna säsongen. Lidingöstafetten och Lidingöloppet 30 km. Så är det någon som är sugen på att springa Lidingöloppet så har jag en startplats ledig i startled 2. Så hör av dig i så fall!!

Sen vill jag skicka ett GRYMT STORT GRATTIS till SPIF:aren och våran egen spinningkille Adam Andreasson som dundrade in i mål på tiden 1:19:50!!! Riktigt imponerande!! Härligt jobbat 🙂

20120915-192132.jpg

20120915-192150.jpg

20120915-192202.jpg

20120915-192647.jpg

20120915-192720.jpg

20120915-192732.jpg

20120915-193428.jpg

20120915-193444.jpg

11 tankar på “Idag har jag upplevt en ny känsla!

  • Ja trist när man inte kan genomföra hela loppet. Men det är bra att lyssna på kroppen. Härligt kämpat igår!! Det var ju perfekt väder och mycket folk som var ute och hejade på stan 🙂

   • Jag tänkte på slutet ”snart får jag gå snart får jag gå…springs nabbare så du få gå” Lagom galen hahah

   • Haha……man har så många tankar som snurrar omkring i ens lilla huvud när man är ute och tävlar. Samtidigt som man vill gå säger något inom en att – SPRING så kommer du snabbare in i mål.

 1. Kul att se dig innan start Bea och surt att du fick bryta!!

  Jag var själv också riktigt tung i benen redan inne i tunneln men kämpade vidare km efter km ändå. Ville egentligen bryta efter varje km. Kroppen var inte återhämtad efter veckans sjukdom. Men stapplade i mål på 1:31:46 ändå så jag är nöjd.

  Lycka till med rehaben nu så kommer du bli grym 2013!

  kram

  • Riktigt kul att se dig igår Håkan. Längesen!!! Ja trist att det blev som det blev igår…..men men, Det kommer fler tävlingar. Men vilket lopp av dig!!! Grymt bra tid!! I tunneln var det jäkligt varmt igår…..knappt så man fick ngn luft. Men starkt jobbat och GRATTIS till en bra tid. Blir det Vasaloppet nästa år? Och förbättra din otroligt bra tid där också ? 🙂 Kram på dig!!

   • Verkligen! Jättelängesen!

    Ja, men samtidigt måste man lyssna på kroppen. Vara dumenvis mot sin kropp är inget som lönar sig för oss 30+:are 🙂 Tack, jag kände mig riktigt seg och trött hela vägen men gjorde vad jag kunde. Nu har jag iaf ett pers att slå till nästa gång 🙂 Jag är anmäld till vasan men vi får se hur det blir eftersom det väntar barnafödande. Men jag hoppas iaf kunna förbättra placeringen 1114 om det går. Tiden blir nog svår! Själv då? Kör du Vasan i vinter?
    Kram!!

   • Nej vi får ju tänka lite nu när vi passerat 30 😉 Men otroligt bra jobbet med en grym tid.
    Så klart att det blir Vasaloppet i vinter……så nu får man väl ladda för det istället. Så klart du fixar både tid och placering i vinter:) När var det bebisdags? Kram

 2. Kunde inte svara på din sista kommentar så skriver här nere istället. Ja, har fått tillbaks lite gamla skador nu på äldre dar när man ökat på träningsdosen igen 😦 Jäkla ålder! Tack återigen. Kul att du kör Vasaloppet i vinter! Vi får hoppas på en bättre vinter härnere. Vi får bebis 26:e december så vi får se hur mycket tid jag får till träning i vinter men jag hoppas det ska funka hyfsat normalt.

  kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s