45 minuter stege

På onsdagar håller jag en 45 minuter spinningklass på Actic Elite i Vasastan. Det brukar ett riktigt  bra drag på deltagarna. Det är mycket tjoande under klassen. Alla peppar alla!!

På dagens klass hade jag lagt in att vi skulle jobba i en stege med en avslutande raksträcka och en spurt. Varje trappsteg innehöll intervaller med både lättare och tyngre partier, ståendes och sittande. För varje trappsteg vi tog blev intervallerna längre och längre. Vi började med en fin uppvärmning innan vi nådde det första trappsteget – som innehöll kortare intervaller på 15 sekunder. Trappsteg nummer två innehöll intervaller på 30 sekunder och övergick sedan till att bli 1 minutsintervaller.

På det tredje trappsteget nådde vi ett tungt tungt parti – en riktigt tung backe. Här skulle vi lägga på motstånd, minst ett halvt varv varje minut. Vi jobbade både ståendes och sittandes. Här fick vi verkligen kämpa för att ta oss upp till nästa trappsteg.

Väl uppe väntade trappsteg nummer fyra. Ett lättare parti med raksträcka där vi fick trampa loss ordentligt. Intervallerna låg nu på 1,5 minut.

Efter trappsteg nummer fyra kom givetvis nummer fem. Sakta men säkert började vi närma oss toppen. Intervallerna låg nu på 2 minuter.

Pang boom – trappsteg nummer sex. Här väntade det absolut sista trappsteget inne vi skulle nå toppen. Intervallerna låg nu på 3 minuter. Oh la la!!! Benen skrek av mjölksyra.

Ääääääntligen!!!! Vi tog oss upp till toppen! Nu väntade ett lättare parti, en raksträcka. I raksträckan blev vi tvungna att göra några små korta ryck. Sista minuten blev det spurt in till målet!!!! Sedan väntade en skön nedvarvning och stretch.

Grymt bra jobbat idag!!!! Det var en riktigt bra klass med härlig kämpaglöd. Efter klassen brukar vi ( jag och deltagarna ) alltid stanna kvar och prata av oss om passet. Idag var det riktigt bra reaktioner 🙂 KUL!!!!

Nu blir det lunch sen väntar en eftermiddag och kväll i gymmet!!! Dags att träna PT-klienter! Hade planen att fika med Helena på jobbet idag……men det blev ändrade planer. Imorse fick jag ett sms av Helena som hastigt hade fått åka in på BB inatt. Stort GRATTIS till er lite förtidigt nyfödda tjej 🙂

2 tankar på “45 minuter stege

  1. Låter som ett grymt bra pass! Kul med pyramid! Och skoj med nöjda kunder 🙂 härligt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s