Rääääserpass

Det såg ut att bli en fin dag så jag bestämde mig för att ta ett träningspass med racern idag på förmiddagen. Cykeln har ju stått ett tag nu så jag fick börja med att fixa lite grejer med den innan jag stack iväg.

Tog på med varma kläder, lager på lager. Packade med mig några bars och stack iväg. Det var frisk luft som mötte mig utomhus.

Cyklade ut mot Brommaplan och vidare mot Drottningholm. Det var en rätt kraftig motvind hela vägen. Mötte ett gäng cyklister som hejade glatt.

Blev omcyklad av ett gäng grabbar som nästan i kör ropade: God morgon SPIF!! ( hade på mig SPIF-jackan ). Haha…..fick mig en lite skrattattack. Jag gillar cyklister. Man möts alltid av ett trevligt bemötande och alla hejar på alla – nästan ialla fall!

Cyklade vidare ut mot Färingsö. Hade fortfarande en fin motvind så man fick ta i lite extra – grymt bra träning!!! Mötte många cyklister och en hel del rullskidåkare.

I solen var det riktigt skönt men så fort man kom i skuggan blev det riktigt kallt. Kroppen kändes bra. Benen var pigga och det var så jäkla skönt att bara ligga och mata. Låg och körde runt 28-30 km/h.

På vägen hem igen fick jag en skön medvind i ryggen och solen i ögonen. Underbart!!! Det blev ett pass på 8 mil idag. Helt okej!

När jag satt där på cykeln, påpälsad från topp till tå tänkte jag på det här gänget som är nere på Hawaii och ska köra VM nästa helg. De har det lite varmare och skönare på sina cykelpass nu. Man blir väldigt avis…..men det ska bli riktigt kul att följa dom nästa helg!! Heja heja!!!

Väl hemma blev det lunch och en liten tupplur i soffan. Jag vet inte vad det är man jag blir alltid så trött efter ett cykelpass. Och eftersom det är lördag och man är ledig får man ju passa på att slappa i soffan efter träningen.

Det verkar som att rullskidor har blivit väldigt populärt nu. Vasaloppet är väl nästa ”stora” tävling, så många har börjat träna mot sina 90 km i fäderns spår. Man kanske skulle ta och plocka fram sina egna.

Under mina år som längdåkare blev det mycket rullskidåkning. Både skate och klassiskt. Det är riktigt roligt, väldigt jobbigt och suverän träning!! Jag måste
säga att jag gillar att köra skate bättre en klassisk stil.

På måndag kommer mina stavar ner hit ( hade tydligen lämnat dom i Hede i vintras ). Då ska jag köra igång med spänstträning med stavarna. Det är grymt bra träning och skönt att köra lite annan träning än vad man brukar.

20121006-154738.jpg

20121006-154745.jpg

20121006-154755.jpg

20121006-154801.jpg

20121006-154907.jpg

20121006-154915.jpg

20121006-155001.jpg

1 tanke på “Rääääserpass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s