Kaffe som smakar kaffe

Vaknade upp en kvart innan klockan ringde imorse och kände mig riktigt pigg. Och jag är ju ingen ” ligga och dra sig i sängen ” person så det blev upp och hoppa på direkten. Kroppen känns bra efter helgens träningspass. Ska starta upp min vecka då jag inte kommer äta några laktosprodukter. Jag ska inte ens äta laktosfriaprodukter utan kommer utesluta allt laktos från min kost. Så nu gäller det att ha stenkoll och påminna sig själv hela tiden vad man stoppar i sig. Jag har tänkt att skriva ner allt jag äter, det vill säga alla olika produkter, så jag har bättre koll.

Dilemma nummer ett kommer direkt på morgonkvisten. Jag älskar att dricka kaffe på morgonen – kaffe med mjölk. Nu blir det alltså svart kaffe, vilket innebär att kaffet alltså kommer smaka KAFFE……haha 🙂 Inte alls lika gott men vad gör man inte.

Dilemma nummer två kommer direkt där efter. Jag är ju en riktig grötmänniska. Älskar att att äta havregrynsgröt med mjölk till frukost. Nu blir det havregrynsgröt utan mjölk – mums vad gott!!!! 🙂

Det känns som att det kommer bli en tuff vecka då jag äter en hel del laktosprodukter. Vad är det jag ska undvika under den här veckan? Det här kommer bli svårast för mig att vara utan:

 • Mjölk
 • Grädde
 • Gräddfil
 • Kvarg
 • Mjölkchoklad
 • Yoghurtgodis
 • Cremé Fraiche
 • Cottage cheese
 • Färskost
 • Yoghurt
 • Mozarella  (innehåller mindre mängd laktos )
 • Fetaost ( innehåller mindre mängd laktos

Jag måste hålla koll på innehållsförteckningen och kika efter om det står:

 • mjölksocker (ett annat ord för laktos)
 • skummjölkspulver
 • mjölkchoklad

Då innehåller det laktos eller mjölk och då är det AJJJA BAJJA!!!!

Nej nu är det dags att ta sig till gymmet. Jobbe jobbe!!! Sen väntar en ny träningsvecka. Skönt!! Längtar efter att få träna nu 🙂

Happy monday!!!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s