Piriformis och Gluteus

Nu har jag fått hemläxa av min kiropraktor Niklas. Han fixar och grejar varje gång jag är där och det blir bara bättre och bättre. Skönt att det går åt rätt håll!!

Jag får ofta smärta en som går från rumpan och som strålar hela baksida lår ner till knävecket ungefär. Ska jag böja mig framåt drar det som tusan. Och det är bara på höger sida som det känns. Det blir värre om jag har varit ute och sprungit. Jag känner en enormt stor skillnad mellan höger och vänster sida.

Idag åkte agentväskan fram med lasern och lilla ”knäckaren” som vi använder vid min höft. Det finns många roliga instrument i kiropraktorbranschen. Sen åkte armbågen rakt in i rumpan på höger sida. Aaaaajjjjj!! MY ASS!!!! Det gjorde så sjukt ont. Ville bara skrika rakt ut.

Man kan kort och gott säga att det har blivit lite knas med min Gluteus Minimus och Gluteus Medius och även piriformis krånglar. Not good!!! Men men nu ska jag strectcha piriformis varje dag och framförallt direkt efter att jag har kört ett löparpass!! Så skärpning på den fronten!!!!

Efter kiropraktorbesöket hoppade jag upp på cykeln och tog mig till Regeringsgatan. Hann med en liten kaffe innan det var dags att köra Bodypump. Nu blir det en härlig eftermiddag/kväll i gymmet för att träna PT-klienter. Idag ska det bland annat bli ett tufft benpass, rygg/axlar och rörlighetsträning och så klart ska hjärtat få jobba en hel del också.

Själv får jag jobba på att stretcha piriformis ikväll. Minst 10 minuter på höger sida per dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s