NEJ!!! Jag tål inte födoämnen och ägg

Det här med min mage har ju varit ett stort problem en längre tid för mig. Den är konstant svullen och kroppen känns inte helt okej. Så fort jag har ätit har den blivit sämre. Jag var ju till läkaren för ca 10 dagar sedan. Där tog dom då massa prover och jag skulle prova att utesluta både laktos och gluten för att se om det blev någon förändring.

Ikväll när jag kom hem hade jag fått ett brev från läkaren med ett provsvar. Där stod det bland annat:

”Dina allergiprover visar ett positivt svar för äggvita och födoämnesmix”. Och sen lite mer ingående text…….Bla bla bla………..

Gissa om det började snurra massa tankar i mitt lilla huvud. Jag har allergi mot ägg? och mot födoämnen. Fick lite information om vad det innebar och vad jag inte får äta och som jag är allergisk mot.  Även vad man kan få för reaktioner, där en hel del av dom stämde in på mig när jag tänker efter så här i efterhand. Har man födoämnesallergi som jag uppenbarligen har fått är man allergisk mot:

Mjölk, ägg, soja, fisk, skaldjur, nötter och vete. 

Frågan är: VAD SKA JAG LEVA PÅ???

Inga ägg = ingen sockerkaka, ingen omelett, ingen pannkaka………

Ingen mjölk?? Men herregud ska jag behöva dricka svart kaffe.

Vete?? Betyder det inga vetebullar?

Imorgon ska jag prata med farbror doktor. Det känns som att jag kommer behöva en hel del hjälp med vad jag ska äta framöver.  Det kan komma att bli lite smått kämpigt vill jag lova. Jag hoppas att jag verkligen inte är allergisk mot allt detta…….men det ser inte bättre ut tyvärr!!

Idag har jag ätit både ägg, druckit mjölk och ätit nötter. Bra Bea!!! Men så har magen inte mått så bra heller.

Just nu känns det som att läget är väldigt förvirrat!!!

10 tankar på “NEJ!!! Jag tål inte födoämnen och ägg

 1. Ingen fara, finns massa annan ”mjölk” du kan dricka (Soja, havre..) så bara prova dig fram till vilken sort (finns många) som du gillar bäst 🙂 Finns även som grädde och vaniljsås 😉 Och pannkaka utan ägg är faktistk ännu godare haha. Kör med sojamjölk bara.

  Vetet är det ju värre med tyvärr 😦 För en del funkar dinkel men vet inte hur det är i ditt fall.

  Lycka till!!

  Kram

  • Soja tål jag tydligen inte….men havre kanske:) Vetet blir tufft att klara sig utan…….
   Känns som att man får lära sig äta på ett helt nytt sätt nu. Tack för bra tips!!
   Kram

   • Jag har eventuellt fiffig pannkaka recept ^_^
    http://jonnas.bloggie.se/2012/06/02/dag-2-kesellaplatt/

    Byt bara ut kesella till laktosfritt 😉
    och ägg finns som köpa tillsats ”lotsas ägg”.
    Min vän är nämligen dödsallergisk mot äggvita. Han använder det för att baka tårtor och kakor.. 🙂 Jag kan fråga vart han får tag i det.

    Känns som du får verkligen experimentera lite fram maten.
    Du får gärna blogga om de spännande mat stunderna. 🙂

    Nu har jag äntligen fått ta prover pga min mage…fast jag får veta 7 januari vad som plågar mig 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s