Att lära känna kroppen

Gårdagens träningspass med SPIF innehöll först en timme på spinningcykeln och sedan avslutade vi med en timme styrka uppe i lilla salen på Friskis Lindhagen.

Jag skulle vilja kalla det ”att lära känna kroppen”. Vi börjar alltid med att väcka kroppen till liv med bland annat några rörlighetsövningar, utfallssteg i olika vinklar och även några balansövningar. Vi gör sedan en hel del övningar med en sida i taget ( höger/vänster ) för att träna upp båda sidorna. Ibland får man tänka till en extra gång. Vissa övningar kan kännas helt omvända ( helt fel ) när man gör dom med ” fel sida” . Vi har ofta obalanser i kroppen. Det blev coreträning och även en del övningar där vi jobbade statiskt.

Igår la jag även in en fin utmaning – 4 övningar:

1 – Knäböj

2 – sätt händerna i golvet och hoppa bak till en planka och sedan upp och stå

3 – simtag ( ryggres )

4 – utfallshopp.

Första varvet skulle man göra 10 repetitioner av alla övningar, andra varvet 9 osv, osv ända ner till 1. Hjärtat får jobba en hel del också. Ju tröttare kroppen blir desto mer påverkas balanssinnet, kroppen vill gärna falla framåt och rörelserna blir mindre och mindre. Det gäller även att tänka på andningen. Vi blir ofta så fokuserade att vi glömmer bort att andas.

Jag uppmanade hela tiden till att gänget skulle hålla koll på kroppen. Reflektera lite vad som händer. Det är även riktigt bra mental träning. Att orka fortsätta även om kroppen och knoppen är riktigt trött – hela vägen ner till 1.

Efter en timme med utmanande övningar blev det dags för en skön avslappning och ” komma ner varv stund”. Och så avslutade vi med vår övning där vi faller framåt och sedan sätter ner rumpan och tar armarna upp mot taket och försöker öppna upp. ( Den här ) 

Riktigt bra kämpat igår!! Nästa vecka väntar nya utmaningar 🙂

Utfallshopp

 

3 tankar på “Att lära känna kroppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s