Gräshoppan Bea

Igår var jag och Cicci på en riktigt varm bikramyoga. Det var ett otroligt bra lugn och bra energi i salen. Det var Kim som höll i klassen och hon pratar på ett sätt som gör att man bli ännu lugnare.

Jag kände mig så där lagomt stel i kroppen innan jag gick in i salen. Redan under de fyra första uppvärmningsövningarna var jag genomdränkt i svett och jag kände redan där att kroppen var stark idag.

Jag är väldigt rörlig i vissa delar av kroppen – framförallt i ryggen. Det känns som att det går att skruva och vrida den hur mycket som helst. Efter våra stående övningar var det dags att lägga sig ner för den liggande serien. Kim brassade upp värmen i salen. Skönt!! Jag gillar värmen!!

När vi kom till övningen som heter Salabhasana – Gräshoppan – fick jag mig en sån häftig upplevelse som jag aldrig känt tidigare. Under övningen så ligger man ner på magen och håller armarna under kroppen med handflatorna ner mot golvet. Sen ska man lyfta båda benen rakt upp och samtidigt hålla ihop benen. Jag vet inte vad som hände men jag kände hur benen lyftes högre och högre upp från golvet. Samtidigt kom Kim och la ett tryck med sina händer på mina rygg – och vips så åkte benen ännu högre upp och dom var nästan helt raka i luften. Vilken häftig känsla! Jag blev helt tagen! Har aldrig tidigare kommit så långt i den övningen.

Man gör alla ( nästan ) alla övningar två gånger. Så när det blev dags för andra omgången så gick det utav bara farten. Benen bara lyftes upp mot taket och det var nästan som att jag stod på huvudet igen ( fast på händerna ). VILKEN HÄFTIG KÄNSLA!!!! Benen var i stort sett helt raka upp mot luften.

Jag har kört bikramyoga från och till i ca två år och jag tycker det är så häftigt när man känner att man känner att man kommer vidare i övningarna. Bild på gräshoppan lånad från http://clairmeiz.wordpress.com/2008/11/19/saving-salabhasana/

Idag är jag nästan lite yogahög!! Men idag blir det simning och trainer 🙂 Det är roligt det med.

Jag och Cicci

Jag och Cicci

3 tankar på “Gräshoppan Bea

  1. blir ju sjukt träningssugen när jag kikar in här! men jag får vänta tills imorgon!

    härligt med sim och trainer!! duktig du är!!!

  2. Pingback: Traditionsenlig start | BEATRICE AMUNDSSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s