Kylskåpet körde 6×1000 och laddar om!

Dagens planerade förmiddagspass bestod av ett löparpass à la intervaller – 6 * 1000 m. Kollade på termometern som visade väldigt kalla grader. Runt 18 minusgrader imorse. Löpbandet var inte något alternativ. Bara att gilla läget. Herregud när jag jag tävlade längdskidåkning körde vi alltid tävlingar och träningar i den här temperaturen. Under december-februari var det alltid riktigt kalla dagar. Åt frulle med en sån där lagomt klibbig havregrynsgröt med äppelmos tillsammans med kaffe och laddade batterierna.

Pälsade på mig med underställ ( Kari Traas underställ är grymt bra….snygga och rosa så klart ) och varmare kläder, mössa och vantar och gjorde mig redo för att ta mig ut i kylan. Drog iväg mot Solnahållet och benen kändes riktigt pigga. Andades in härligt mycket friskluft. Solen strålade och jag fick kisa ordentligt med ögonen som blev alldeles tårfyllda. Mötte en hel del löpare efter vägen som trotsade kylan.

Eftersom det var så kyligt ute blev det en lite längre uppvärmning än normalt. Sedan blev det dags att kicka igång intervallerna. Den första intervallen kände seg och det var svårt att gå på hårt. Tempot var lite lägre än normalt. Den andra kändes bättre när man fått upp lite mer fart. Sedan rullade det på. Efter 6 friska intervaller blev det en lugn nedjogg hem mot Kungsholmen.

Det är lite tuffare att springa i kylan. Men klär man sig bara rätt så brukar det inte vara något problem. Jag frös inte en enda gång idag under rundan. Jag fick i mig härligt mycket friskluft i strålande solsken. Väl hemma var jag så där snyggt rödrosig om kinderna och näsan 🙂

Det blev ett bra träningspass!

Hade bokat in en tid hos min massör Devid på Sthlm Physique i eftermiddags. Rygg och axlar stod på schemat. Vi har ju mest fokuserat på ben och sätet under senaste halvåret men idag var det dags att ta tag i den övre delen av kroppen. Man skulle milt uttryckt kunna säga att jag var stel som ett kylskåp. Det är ju ett under att jag har kunnat röra övre delen av kroppen. Det var så otroligt många muskelknutar som behövde masseras upp.

Något mjukare har jag nu landat framför Vinterstudion med en smoothie. Dags att vila upp sig inför dagens andra träningspass. Ett trainerpass står på agendan. Det känns som att det var ett tag sedan jag körde ett trainerpass nu. Fick ju lyxa till det ordentligt med att cykla utomhus förra veckan. Men nu är det ingen återvändo!

Hepp hepp!!

20130119-161808.jpg

20130119-161813.jpg

20130119-161855.jpg

20130119-161906.jpg

20130119-161922.jpg

20130119-161932.jpg

20130119-161915.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s