Nyopererad

Vilken dag det blev. Tog mig ut till Sollentuna Specialistklinik i kylan. Fick träffa farbror doktor som undersökte cystan. Han klämde och kände och konstaterade att den måste bort. Han frågade om jag ville operera bort den med det samma eller om jag ville vänta några dagar. Jag ville så klart att den skulle opereras bort på en gång.

Vi tog oss till operationssalen och jag kände hur pulsen steg samtidigt som kroppen var stel som en pinne. Väl inne i operationssalen kom några sköterskor som skulle assistera. Jag fick lägga mig ner på bristen och försökte ta det lugnt. Jag tog några djupa andetag innan läkaren skulle lägga bedövningen vid tinningen. Blundade och kände en sån jäkla smärta när han började bedöva. Fy tusan!!! Aj aj aj!!!

Sen var det hela igång. Jag låg där, stel som en pinne, blundade och försökte att andas lugnt och stilla. Bedövningen gjorde så klart att jag inte kände något men det drog som tusan kring ögat när läkaren höll på. Sköterskorna försökte lugna mig. Han höll på ett bra tag innan han fick ut den ” lilla” cystan.

Nyfiken som jag är frågade jag om jag fick kika på den hur en såg ut. Det fick jag så klart göra. Fick mig en liten smärre chock när jag såg hur stor den var. Inte undra på att det har tryckt på tinningen. Herregud!! Den ska nu iväg på provtagning.

Läkaren sydde ihop snittet och sedan tejpade dom ihop där ingreppet hade varit. Lite smått skakis och tagen av stunden låg jag kvar en stund och pratade med en av sköterskorna som tog hand om mig. Jag frågade om jag fick se på den en gång till. Givetvis så fick jag det. Jag kan inte förstå att den där grejen har varit i mitt lilla huvud.

Efter operationen mötte jag upp Oscar som tog hand om mig. Vi tog en fika och pratade. Jag åkte sedan hem och la mig på soffan och somnade. Helt färdig. Efter några timmar började bedövningen släppa och jag vaknade av att det bultade rejält vid tinningen. Nu blir det en lugn kväll. Känner mig lite snurrig och det gör lite ont. Hänger ute hos Jöbacks som tar hand om mig ikväll. Kocken Oscar håller på och fixar med middagen.

Nu blir det ingen träning på ett par dagar. Fick order om att ta det lite lugnt nu så här i början. Jag får inte simma förrän jag har tagit bort stygnen om en vecka……suck!!!!! Men jag är ialla fall fri från cystan nu!! Det känns riktigt jäkla underbart 🙂

20130124-202718.jpg

20130124-202724.jpg

20130124-202731.jpg

20130124-202830.jpg

4 tankar på “Nyopererad

  1. Skönt att det gick bra vännen! Jag vet precist hur skraj man är på sjukhus, så utlämnad. Nu kan det bara bli bättre och då klarar allt! Kram Saja

  2. Pingback: Bilder från Playitas och blåtiralördag | BEATRICE AMUNDSSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s