30,13 km löpning idag

Igår var jag väldigt stel i kroppen. Torsdagens löppass satte sina spår. Tusan vilken träningsvärk jag hade. Det var inte ens roligt att röra sig. Det blev mer att släpa fötterna än att lyfta dom igår. Under förmiddagen blev det små små myrsteg när jag skulle röra mig.

Till lunch blev det ett spinningpass på 55 minuter på Actic på Regeringsgatan. Gårdagens pass innehöll ett bättre gäng intervaller a la 15 sekunder, 30 sekunder, 1 minut, och 2 minuter. Vilan mellan intervallerna var halva tiden av det vi jobbade. Sen mitt i banan dök det upp en 11 minuters lång backe. Tungt tuuuungt!! Sen blev det lättare igen och så blev det dags att ge sig på intervallerna. Det var ett grymt starkt gäng som var med och körde spinning. Kul 🙂

Lördag innebär ledighet och långpass. Vaknade med något piggare ben idag. I med havregrynsgröt i magen för att ladda batterierna. Sedan blev det dags att knyta på sig löpardojjorna igen. Hepp hepp!!!! Varför träna skidåkning inför Vasaloppet när man kan köra långpass löpning?? 😉

Dagen bjöd på ett perfekt löparväder. Strålande solsken, någon minusgrad och jag kände redan när jag drog iväg att benen kändes alldeles förträffligt pigg och fräscha. Grymt!! Då var det bara att tuta och köra. Hade planen att springa ut mot Drottningholm idag ( dit hittar jag ialla fall ). Började med en runda runt Kungsholmen ( där jag träffade på Cicci, C-J och Maria som var ute och promenerade ) innan jag sprang över Tranerbergsbron, mot Alvik, Brommaplan och vidare ut mot Drottningholm. Benen kändes riktigt bra. Det var något isigt på vägen så man fick hålla lite koll.

Väl ute vid Drottningholm tog jag ett varv runt slottet innan jag vände hemåt igen. Gött tänkte jag….nu är det inte långt kvar. Det känns alltid mycket lättare när man har vänt tillbaka hemåt. Benen kändes fortsatt hyffsat pigga men nu började det dra en del i baksida lår. Jag försökte ignorera smärtan. Herregud lite smärta får man väl tåla.

Väl tillbaka inne i stan tog jag varvet runt Kungsholmen och när jag stoppade klockan hemma visade den på 30,13 km och jag hade varit ute i 2:25:50. Grymt!!! Det kändes inte som att jag hade sprungit så långt idag. Men tusan vad skönt det var att få i riktigt långpass. Man får ju passa på att vara ute och njuta av det fina vädret när det bjuds.

Imorgon kommer jag hålla i 3-timmarsspinningen för SPIF med start klockan 9:15. Gänget kommer få en fin utmanande bana. Så jag hoppas dom laddar batterierna ikväll. Det ska jag göra. Sen har jag äntligen fått klartecken att simma!!! Jippi!!! Herregud nu var det två veckor sedan jag var i vattnet senast. Så imorgonkväll får det helt enkelt bli simträning med SPIF på Eriksdalsbadet. Det är tur att jag ska på tårtkalas mellan träningspassen imorgon så man får fylla på depåerna. Det kan även tänkas att det går ner något sött och gott ikväll. Lördag är lördag och då har jag hört att man får äta lördagsgodis!!

Trevlig lördagskväll!!!

En gammal bild från ett löparpass ut till Drottningholm i höstas.

En gammal bild från ett löparpass ut till Drottningholm i höstas.

Spinningsalen på Regeringsgatan

Spinningsalen på Regeringsgatan

Spinningsalen på Lindhagen där SPIF brukar träna Spinningsalen på Lindhagen där SPIF brukar träna[/

20130202-170323.jpg

4 tankar på “30,13 km löpning idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s