Köttaträning och handstående med SPIF

Igårkväll skulle jag hålla i träningen för SPIF. En timme styrka och en timme spinning. Fokuset på styrkepasset igår var coreträning, axlar och att kanske våga utmana sig själv lite extra på vissa övningar. Vi använde oss av en bräda, ett par hantlar och en matta. Nu väntade köttaträning!! 🙂

Jag hade lagt upp så att vi jobbade två till tre övningar åt gången. Varje övning gjordes i 45 sekunder och vi körde två varv. Vissa övningar innehöll uppdelning på höger och vänster sida. Utgångsläget på många av våra övningar var i plankanläget.

Det blev plankor i olika former. ”Vanlig” planka, sidoplanka, sidoplanka med rotation, planka med knädrag till sidan och rakt fram och planka på händerna bland annat. Gänget fick även träna på att göra hanstående mot brädan. Oj oj!!! Vilken fin övning. Vi provade även på att sväva på brädan.

Efter dryga timmen köttande i salen tog vi oss vidare till spinningsalen. Nu väntade en timme på spinningcykeln. En skön uppvärmning fick kroppen att inse att den skulle göra något helt annat än att kötta styrka nu. Fokuset på spinningpasset idag var kortare vila mellan intervallerna – oavsett hur lång intervallen var. 30 sekunder bjöds det på som vila!! Tisdagslyx! Vi började köra intervaller på 30 sekunder, en minut och två minuter. Det dök upp några tyngre backar efter vägen innan vi kom till en pyramid där vi körde, en minut, två minuter och sedan en fyra minutersintervall innan vi vände neråt igen.

Grymt bra jobbat igår SPIF-gänget!!! Det var riktigt kul. Det blev bra köttaträning och mycket skratt också. Kan säga att jag har sovit riktigt gott inatt. Jag tror att kroppen var trött.

// Köttachefen

Bea-67

20130206-084423.jpg

1 tanke på “Köttaträning och handstående med SPIF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s