10 dagar kvar – här är min plan för Vasaloppet ÖS 2013

Med endast 10 dagar kvar till Vasaloppet Öppet spår börjar det bli dags att fokusera och ladda upp ordentligt. Både fysiskt och mentalt. Kommande vecka kommer jag lägga stort fokus på att förbereda mig så jag är på topp till den 25 februari.

Skidorna och stavarna är på plats inne i lägenheten ( där har dom stått i ett hörn sen i julas – orörda sen förra årets Vasalopp ). Tänkte ta mig ner till källaren under helgen för att hämta upp tävlingsdressen, pjäxorna, överdragskläderna och skidvallan. Det är bara att inse att det inte kommer bli någon skidåkning innan Vasan. Jag gör helt enkelt en repris på förra årets uppladdning. Kör startsträckan fram och tillbaka en gång……kanske två.

Jag förbereder mig alltid mycket mentalt. Det gäller alla tävlingar. Jag går igenom banan om och om igen. Lever mig in i tävlingen för att försöka få en bra känsla. Jag vill kunna ha ett leende på läpparna när jag går igenom banan. Det ska kännas så jäkla bra!!

Jag kommer äta och dricka bra under veckan för att kroppen ska vara så stark som möjligt på tävlingsdagen.

Hur kommer jag lägga upp mina 90 km?

Jag kommer försöka starta precis vid 7-tiden. Jag kommer öppna lugnt och fint. Efter startsträckan bär det iväg uppför och det är 3 km tills man når högsta punkten på banan. Det är alltid en skön känsla när man kommer dit. Gött då är det bara 87 km kvar. Sen blir det ett finare parti innan man kommer bort mot Mångsbodarna och fram till Evertsberg där det är en hel del backar – uppför som nedför. Efter Evertsberg bär det iväg nedför och sedan är det en härlig sträcka fram till Mora.

Planen är att jag kommer köra en hel del stakning och stakning med frånskjut efter banan. Jag kommer skippa bullarna och fylla på med snabb energi, sportdryck och kaffe. Jag kommer ha med mig energi i fickan för att kunna fylla på framförallt i nedförsbackarna. Jag ska försöka fylla på med dricka så ofta som det går.

Jag räknar med att ha suveräna skidor och jag kommer satsa på att ha bra glid hellre än mycket fästvalla. Då blir det bra stakning. Så klart kommer solen att skina så det blir en fin skiddag mellan Sälen och Mora. Jag räknar även med att alla som åker lite långsammare håller sig till höger i spåret och att dom flyttar på sig när jag kommer skidandes och skriker UR SPÅR!! 😉

När klockan är någonstans runt 13 ( det beror på när jag kommer iväg från starten ) räknar jag med att göra en snygg spurt på målrakan och korsa mållinjen i Mora. Yeeeeaaahhhhh!! Jag drömmer om att ta mig in på en tid under 6 timmar. Jäklar vad jag ska skida fort den 25:e.

Målet är alltså att ta sig in under 6 timmar i år. Fjolårets tid på 6:39 ska jag ialla fall slå. Då vräkte snön ner, jag hade noll skidmil i benen, jag körde helt utan fästvalla i 30 km innan jag fick stanna och valla. Det fanns bara ett spår att åka i så det var ett fint lämmeltåg hela vägen. Så det var helt enkelt bara att ratta sig in i ledet och gilla läget. Jag gled ialla fall in på en fin 19:e plats bland alla tjejer. Får ses som godkänt. Året innan ( 2011 ) hade jag åkt 20 mil skidor innan Vasan och körde i mål på 7 timmar någonting. I år satsar jag på topp 10!! Shit vad jag ska kötta i skidspåret 🙂 Hepp hepp!! Ingenting är omöjligt. Snabbaste dam på Öppet spår måndag förra året körde på 5:57.

Nu är det bara att tagga till!!!! Jag är så jäkla laddad redan nu!! Jag älskar att tävla och vill helst göra personbästa hela tiden.

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund – gå igenom fäderns fina 90 km spår och få den där härliga känslan i kroppen. Det blir en fin uppladdning innan jag ska ge mig ut på ett lätt löppass innan det är dags att ta sig till simhallen för 90 minuters simträning ikväll.

Passade på att köra lite chinsträning när jag var på gymmet idag. Jag vet inte vad som har hänt, men min rygg har liksom fluffat upp sig ordentligt. Så lite styrketräning som jag kör nu har jag aldrig gjort. Men det är bra att ha en stark rygg 🙂

UR SPÅR!!!

//SkidåkarBea

IMG_1148 IMG_6294 PICT4285

20130215-150321.jpg

20130215-150326.jpg

20130215-150331.jpg

2 tankar på “10 dagar kvar – här är min plan för Vasaloppet ÖS 2013

  1. Du är grymt tuff som kör Vasan utan snöträning! Du ser verkligen proffsig ut på bilderna 🙂 Är det flackt och fint från Oxberg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s