Startklar för Vasaloppet och sen har jag hört ryktesvägen att…….

Men se där ja!!! Då var skidpjuckerna upphämtade från källarförrådet. Nu börjar jag komma in i en ännu bättre förberedelsefas. Heja Bea!!!!!!

Skidor och stavar

Skidorna är inte använda sen Vasaloppet förra året. Men dom ser ju ruskigt snabba ut bara man tittar på dom. Dom har ju gått några Vasalopp nu. Jag har tre par skidstavar. Två som jag gillar lite mer och sen ett tredje par som jag inte kommer riktigt överens med. De två paren som jag gillar mest är mina gamla stavar och som är något trasiga. Måste byta truga för att de ska fungera. Jag måste ha kört ruskigt fort förra året eftersom trugan gick sönder. Det tredje paret är mina nyaste stavar. Lite lättare och något kortare. Hittade först inte dom men sen kom jag på att de var ute på Värmdö hos Oscar. Jag kommer nog att köra på något av mina gamla par stavar på måndag. Måste bara fixa ny truga först.

Tävlingsdressen

Ingen tävling utan tävlingsdress. Det gäller ju att gå all in liksom. Man kan spara många minuter med rätt kläder. Jag kommer köra på min gamla skidåkarklubbs – Hede SK –  tävlingsdress. Man blir helt enkelt lite snabbare med tävlingsdressen på ( i tanken i iaf ). När jag höll på och tävlade var dressarna ljusblå. Nu har dom bytt färg och blivit mer mörkblå. Dom är riktigt snygga. Jag har både den nya och den gamla dressen här hemma. Det roliga är ju att den gamla dressen fortfarande passar. Körde Vasaloppet i den för två år sedan. Då var jag så snäll och lånade ut min nya dress till Orre ( vi har ju samma storlek han och jag 🙂 )

Vad saknas?

Skidor, stavar, pjäxor, tävlingsdress – Ja…… nu är jag nog redo för Vasaloppet på måndag. Det enda som saknas nu är några skidmil i benen. Men den som väntar på något gott……. får vänta till på söndag!!! Då blir det några friska stavtag med skidorna på!! Skidpremiär dagen innan loppet. Go go go!!!! Känner jag mig stressad? Nervös? NEJ!! Inte det minsta. Känner mig riktigt lugn. Det är ingen idé att stressa upp sig.

Jag ser fram emot att få uppleva stämningen som är på tävlingsbanan. Alla människor som tar sig ut för att heja på. Peppar, ropar och hjälper till. Något som har gjort mig otroligt glad senaste åren är speakern i Risberg. Han kommer ihåg mig varje gång jag passerar där ( Vasaloppet som Stafettvasan ) och ropar högt ut mitt namn i högtalarna. Och varje gång säger han samma sak:

Och här kommer en tjej som har tävlat för Hede SK tidigare och som var en riktigt fin skidtalang som ung -Beatrice Amundsson. Wooo hooo!!! Sen blev det inte så mycket mer av den skidtalangen. Men det är ialla fall riktigt värmande ord att få höra under loppet och framförallt när man har 55 km kvar att åka. Så jag räknar med att min speaker håller koll på mig i Risberg på måndag 🙂

Sen har jag hört ryktesvägen…………. att det är några som vill slå mig och min tid på Vasaloppet i år. Oj oj oj!!!! Oberoende källor har avslöjat för mig att det är några ( bara grabbar )  som är riktigt taggade för att ge mig en match i spåret. Shit vad ni ska få kämpa då!!! Jag kommer vara så ruskigt stark och farlig i spåret på måndag. Det enda jag vill är att slå personbästa. Tusan vad det hade suttit fint med en riktigt bra tid. Gissa om jag ska åka fort. Jag har min tävlingsplan klar och vet precis hur jag ska lägga upp loppet. Men det håller jag för mig själv!!

Nej nu är det dags att tagga till ännu mera!!! Fullt fokus mot Vasaloppet ÖS på måndag!!!! Längtar efter att få tävla. Få kötta i skidspåret!!!

Håll till höger!!! Tack på förhand!!

//SkidåkarBea

Grymmaste skidorna vill ut i spåret

Grymmaste skidorna vill ut i spåret

IMG_6617

Nya tävlingsdressen

Nya tävlingsdressen

Gammal kontra ny

Gammal kontra ny

IMG_6620

Skidpjuckera

Skidpjuckera

Upploppet

Upploppet

Startområdet

Startområdet

Orre och jag för två år sedan. Jag fick köra på gamla tävlingsdressen och Orre lånade min nya.

Orre och jag för två år sedan. Jag fick köra på gamla tävlingsdressen och Orre lånade min nya.

IMG_0766

4 tankar på “Startklar för Vasaloppet och sen har jag hört ryktesvägen att…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s