28 km helvetesrunda

Från det första löpsteget till det absolut sista löpsteget var det tungt igår. Herrejösses!!! Jag kommer inte ens ihåg när jag hade en sådan tung löparrunda. Första milen var en ren plåga. Benen ville inte vara med i matchen. Jag fick verkligen kämpa för att ta mig framåt.

Började springa från Kungsholmen vidare mot Söder. Det var isigt underlag blandat med asfaltslöpning. Snön vräkte ner och det blev kislöpning. Sen någonstans där ute på Söder slutade det snöa och solen började visa sig. Men inte ens det gjorde att det kändes lättare igår.

Under andra milen piggnade jag till och det kändes lite lättare. Men det gick absolut inte snabbt. Efter en runda runt Söder tog vi oss vidare mot Djurgården. Där var det ännu isigare underlag. Efter runt 19 km började benen säga Stop!! Lägg ner!! Sluta!! Jag fick verkligen slita!

Efter en runda runt Djurgården sprang vi vidare mot Kungsholmen. Benen var som två tunga stockar som inte ville lyfta sig en endaste liten millimeter. Samtidigt började det snöa igen. Humöret var på topp!!! NOT!!

Väl hemma kunde jag checka in på 28 km helvetesrunda. Det kändes inte lätt en ynka meter på hela rundan. Det kändes som att jag gick in i väggen från start. Mjölksyran sprutade ut från benen. Men så är det. Alla träningspass kan inte kännas lätta. Jag fick jobba extremt mycket med det mentala under gårdagen. Då har man kört det första väggpasset för året!! Jag tror att Vasaloppet i måndags satte sina spår ialla fall.

Var ruskigt seg igårkväll. Idag vaknar jag upp och kan knappt gå. All islöpning har gjort att det värker nere i fotlederna. Så nu går jag omkring och haltar. Vilken tur att man kan ligga hemma i soffan och kolla skidor hela dagen!!

Grattis NORGE till dubbelseger i Vasaloppet. Nu hoppas vi svensk seger på 5 milen!!!!

ÖKA ÖKA ÖKA!!!!!!!

4 tankar på “28 km helvetesrunda

  1. Jag kände precis likadant på min runda i fredags, toook jobbigt från start! Men sådana pass stärker vårt pannben ännu mer 🙂

    Ha en skön dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s