15 långa sekunder

15 sekunder – det kan kännas som en evighet ibland. Ikväll var det alltså dags för ett bättre gäng 15 sekunders intervaller med tillhörande 15 sekunders vila efter varje intervall. Det låter väldigt enkelt – men lägg till att du ska köra det i 15 minuter…… sedan får du tre minuters vila innan du ska göra samma sak igen i 15 minuter. Det vill säga totalt härliga 60 intervaller.

Mötte upp gänget vid 18-tiden. Idag var det Rubin från Running Sweden som skulle hålla i trådarna. Vi sprang iväg mot Haga parken i ett något kylslaget onsdagsväder. Tusan vad kallt det var ( hallå var är vårvärmen? ). Vi sprang några kilometer för att komma igång innan vi körde löpskolning. Sedan var det dags!

3,2,1 – KÖR!!! Sen var det bara att springa. 15 sekunder åt ett håll och sedan vände vi tillbaka 15 sekunder. Första minuterna gick bra. Men mot slutet av de första 15 minuterna började benen kännas rejält. Jäklars vad tungt det gick. Mjölksyran kom smygandes och ville inte försvinna. 30 intervaller senare väntade en välbehövlig vila på tre minuter. Eftersom det var väldigt kallt ute ville jag inte stå still utan försökte hålla igång kroppen.

Vips så var det dags att kötta intervaller igen. Men tusan vilka sega ben jag hade under de första intervallerna. HALLÅ BENEN!!! – Det är dags att vakna till liv igen!! Men nu var det tunga intervaller. Mjölksyran kom smygandes tidigt och det kändes som att jag tog i så mycket så jag skulle spricka. Illamående känslan fanns där och nu var det bara 25 intervaller kvar – sweet! 🙂

Försökte ånga på i en bra fart. Sista fyra minuterna var en enda stor plåga. Trött, spyfärdig och jag gjorde allt för att pressa mig själv hela vägen. Sen kom den – den sista 15 sekunders intervallen. Lycka!!! Efter 60 tuffa intervaller tog vi en nedjogg tillbaka till Access Rehab där vi stretchade igenom kroppen. En väldigt trött kropp.

Dagens intervallpass var ett av de tuffare jag har kört……på väldigt länge. Det kändes att jag hade ett ultrapass i benen för fyra dagar sedan. Det var svårt att prestera på max. Med något sega ben hoppade jag upp på cykeln och begav mig hemåt.

Tack Rubin och Running Sweden för att bra träningspass – som alltid!!

Nu blir det all in för sömn och vila så man är pigg inför morgondagens träning!!

20130313-211959.jpg

20130313-212039.jpg

4 tankar på “15 långa sekunder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s