Järnladyn – eller att överdosera

Imorse tog jag mig iväg till Kronobergsbadet och simmade en timme. Det kändes riktigt bra men det är ju så mycket roligare och mer effektivt att gå på simträningarna. Jag har en tendens att gärna ”vila” lite mer än vad jag ska göra. Men men. Det blev några friska simtag och kilometrar. Önskar verkligen att jag kunde få in mer morgonsimning.

Igår innan jag drog iväg på löpträningen skulle jag fylla på kroppen med järnsaft. Jag brukar ge kroppen en liten järndos titt som tätt. Järnet bidrar till en normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin och gör att blodet får en normal syretransport. Järntillskottet kan på så sätt minska trötthet och orkeslösheten.

Grejen var bara den att jag råkade överkonsumera järntillskottet igår …..haha 🙂 Vet inte riktigt vad jag höll på med, men jag skulle prata i telefon och ta tillskottet samtidigt. Jag tänkte nog inte på vad jag gjorde. Rekommenderad daglig dos är 15 ml = 1 matsked. Jag råkade få i mig ”lite” mer. Närmare bestämt 1 dl. Bra!!!!! Eller inte!!!!

Gissa om magen gjorde uppror. Jäklar!!! Jag hade så sjukligt ont i magen hela kvällen. Mådde riktigt illa. Så jag rekommenderar er att inte överdosera järnsaft. Det kan ge kraftiga magsmärtor och x antal toabesök. Som tur var kändes det mycket bättre när jag vaknade imorse. Men fy tusan!! Jag tror jag hoppar järndosen idag. Det känns som jag fick i mig veckans dos på en och samma gång. Så här i efterhand kan man ju inte annat än skratta åt det 🙂

Nu ska jag ta mig till gymmet. Dock får det bli t-bana idag då regnet verkligen öser ner. Tråkväder!!! Sen blir det en tur till Skanska för att köra klass innan jag sedan ska tillbaka till stan för ett möte ikväll. Och vem vet……jag kanske till och med ska ta mig iväg på simträning med SPIF ikväll kl 21. Tar med mig simgrejerna ialla fall.

Hej på en stund!!

//Järnladyn

20130418-101421.jpg

20130418-101428.jpg

20130418-101432.jpg

20130418-101436.jpg

20130418-101440.jpg

20130418-101617.jpg

4 tankar på “Järnladyn – eller att överdosera

 1. Härligt med Morgonsim! min kropp fungerar som bäst då! 🙂

  Oj så mycket järn du fick i dig, förstår att magen gjorde uppror!

  Hade varit jättekul om vi kunde ses nästa vecka! Jag hoppas kunna springa, visst bodde du i närheten av Kungsholmen? Kommer bo där igen ! 🙂

  • Det är underbart med egen morgonträning!!:) Åhh jag tycker verkligen vi satsar på att ses nästa vecka. Jag bor på Kungsholmen. Hur ser veckan ut för dig? Ngn dag som passar bra? 🙂

 2. Hej, jag har ju haft lite problem med järnbrist, klassificerades som mycket avancerad t.o.m(va fan måste man alltid vara värst för…), hade 6 i serum ferritin, gränsen för brist går vid 30-35 och avancerad 12. Jag fick rekommenderat av idrottsläkare att äta 280mg/dag, så om du fick så mycket problem med magen och behöver mer järn, testa andra produkter! Jag har testat allt och det jag får bäst upptag av är också det billigaste, dureferon. Det skall tydligen vara det som ger mest biverkningar, men för mig har jag knappt märkt något av dem.

  Hoppas du slipper biverkningar igen, fast det kanske ordnar sig bara genom att ta rätt dos 😉

  • Tjena David!! Såg att du haft det bra nere på Playitas!! Så du har också haft järnbrist…..och ngn måste ju vara värst men även bäst på allt 😉 Jag kanske ska testa dureferon då och se om det hjälper. Märker direkt när jag har järnbrist…..blir så sjukligt trött hela tiden. Vad har du testat mer för grejer? Och jag ska lära mig att dosera rätt nästa gång så jag slipper magsmärtor. Fan vad ont jag hade igår!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s