Träningspass eller tävlingshorn!?

Idag är det två månader kvar till Ironman Nice och nu börjar tävlingarna rada upp sig på helgerna. Jag älskar att tävla!! Att få pressa sig själv till max och utmana sig själv. Känna tävlingsnerverna, pirret i magen, fokuseringen och uppladdningen. För att inte tala om den underbara känslan när man passerar mållinjen. Känslan efter ett lopp ( framförallt om det har gått bra ). Jag älskar att tävla! Det är så sköj!!! 🙂

Jag ser mig själv som en mer långdistansare. Ju längre desto bättre. Dels för att jag är så fruktansvärt trögstartad. Framförallt när det kommer till löpningen. Det tar många många kilometer innan kroppen vaknar till liv och förstår vad det är den ska göra. Att springa korta distanser är jobbigt så det bara sjunger om det. Då är det ju ingen idé att hålla igen. Blodsmaken i munnen kommer fram rätt snabbt och man tar i så man nästan spricker.

Att springa 10 km på tävling är nog den tuffaste distansen. Då gäller det ju att maxa från start och eftersom jag är så jäkla trög de första 6-8 km är det inte många kilometrar kvar att spela på. Jag kanske får börja med att värma upp några mil innan jag ska köra någon sådan tävling 🙂 I år räknar jag med att få in ett PB på milen. Det vill säga springa under 45 minuter. Kämpa!!!

Till helgen är det som sagt duathlontävling. 5 km löpning, 20 km cykel och sedan en avslutande löpning på 2,5 km. Men hallå!!! 5 km löpning. Det är ju verkligen pest och pina. Maxa maxa maxa!!!! För att sedan kötta två snabba mil på cykeln och sedan avsluta med 2,5 km maxlöpning igen. Men gissa om det blir ett bra pass. Jag har tänkt att köra några duathlontävlingar nu under våren. Jag kommer se det som bra träningspass. Dels för att få jobba med att få upp lite fart under fötterna samt att få träna på växlingarna.

Okej!! Jag intalar mig själv att jag kommer se det som bra träningspass. Jag vet ju att tävlingshornen kommer åka på. Fan att man ska vara en sån tävlingsmänniska. Men det ska bli grymt kul!! 🙂

Igår blev det som sagt tidig morgon ( med träning ) vilket gjorde att det även blev tidig kväll. Imorse fick jag lite sovmorgon till 5:45 innan det var dags att köra morgonklasser – spinning och core. Ute kändes det som höst idag. Regnigt, grått, trist och kallt. Då fick jag helt enkelt liva upp morgonen med färgglada kläder. Jag älskar träningskläder med massor av färg. Det blir helt enkelt lite roligare att träna med färg 🙂

//Färgkaramellen med tävlingshornen

20130423-091552.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s