Det här med att få punka!

Gårdagens ”fina” cykelpass gjorde att jag blev så där lagomt seg efter en dag ute i friska luften. På kvällen blev det ialla fall dags att äta årets första utomhusgrillade mat. Mums fillibabba!! Jäkligt gott och med väldigt trevligt sällskap 🙂

Jag kände att kroppen behövde en rejäl sovmorgon idag. Och det fick den. Allt längre än kl 05.15 är sovmorgon för mig. Sedan blev det en lång frulle i lugn och ro. Planen var sedan att ta sig ut med Cervélon på ett cykelpass. Den andra turen med Cervélon i år. Men det tog ända fram till lunchtid innan jag kom iväg. Var riktigt seg på förmiddagen.

Idag skulle jag köra ett pass on my own. Det kan vara rätt skönt ibland det också. Drog iväg ut mot Färingsö i en rätt kraftig motvind. Trodde jag skulle blåsa av cykeln borta vid Drottningholm. Det kom ett par rejäla vindpustar.

Väl ute på Färingsö cyklade jag en bra runda. Sen på vägen tillbaka hände det som absolut inte får hända. Da dunk, da dunk, da dunk! Faaaaan!!! Jag kände hur luften bara försvann i ett kick i bakdäcket. Stannade till – och mycket riktigt. Punka!!! Jahapp!! Började gräva efter slang och pump……men hittade bara pumpen. Åhhhh lägg av tänkte jag. Det här är inte sant. I min lilla förvirring imorse glömde jag packa ner slangen……..den var kvar på TREK-cykeln. KLANTSKAFT!!!!

Vad gör jag nu?? Ca 2,5 mil hemifrån. Började traska med cykeln i hopp om att någon skulle stanna och hjälpa mig. Givetvis var det ganska lugnt med cyklister just då. Efter en stunds promenerande stannade en kille till och frågade om jag behövde hjälp!! Tack gode gud. Han hade med sig en slang och vips så var det fixat och jag kunde börja rulla hemåt igen. Men det kändes inte helt okej med cykeln. Det var fortfarande det där da dunk, da dunk ljudet i däcket. Så det blev en väldigt lugn tur hem.

Så nu blir det till att fixa med cykeln!! Eller rättare sagt cyklarna!! Mr TREK ska få en rejäl service och Cervélon ska fixas med lite smått och gott den också. Cykelsäsongen har verkligen börjat på topp i år.

Och skärpning på mig!!!! Hur kan man ens glömma att ta med sig en extra slang?

//SlarvBea

20130428-184605.jpg

20130428-184614.jpg

2 tankar på “Det här med att få punka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s