100 dagars ,katastrof pass och lärdomar!

Igår körde jag min 45 minuter fina spinningklass på Actic Elite. Trots det fina vädret och att många jobbade halvdag så var det full klass. Igår körde vi pyramidträning. Det blev ett antal av följande intervaller:
15 s vila 15 s fart, 15 s vila 30 s fart, 15 s vila 45 s fart, 15 s vila 60 s fart! Sen samma väg ner igen! Om och om igen! Skön klass och som alltid är det ett härligt tjoande på gänget! Går alltid därifrån med ett leende på läpparna!

Checkade ut från jobbet vid lunchtid igår och passade på att njuta i solen. Bullade upp med lite godsaker på balkongen och laddade för kvällens träningspass.

20130509-090058.jpg
Sofie hade ordnat ett litet event på kvällen. Det var precis 100 dagar kvar till Ironman Kalmar igår och det firade vi med att köra 90 min spinning med cykelbanan i bakgrunden. Vi var ett stort gäng som ville vara med och träna. Kul!! Det blev ett bra 90 minuters pass och Sofie hade även en del spurtpriser som hon lottade ut. Lyckan var tyvärr inte på min sida! 😉

Efter fina 90 minuter på spinningcykeln blev det dags för löpintervaller med Running Sweden. Drog på mig löpardojjorna och gjorde mig redo. Slängde i mig en banan på vägen. Vi sprang iväg mot stadion där träningspasset skulle vara. Kände att benen var sådär lagomt sega och att magen inte kändes helt hundra.

På stadion var det 400 m intervaller som gällde. Och det var inte bara en som skulle springas. Närmare bestämt 5 x 400 m med 100 m joggvila mellan. Sen väntade 2 min vila innan detta skulle upprepas ……4 gånger!

Jag gillar att springa intervaller på stadion. Svisch säger det. Benen bara flyger fram på banan….Känns det som ialla fall! Bestämde mig för att köra med det lite snabbare gänget. Vi gjorde oss redo och sprang iväg. Hej och hå vad det fick undan. Låg på 3:57 fart. Väldigt snabbt för att vara mig. De första intervallerna kändes ok! Sen började magen att krångla. Efter 7 st 400 m intervaller kastade jag in handduken

Bubbel bubbel! Faaaan! Jag fick såna jäkla magknipssmärtor. Kände att det här kommer inte att gå. Jag behövde en toa – NUUUUU!!! Shit vad magen värkte. Så det var bara att lägga ner. Det går liksom inte att springa när magen kollapsar! Lagomt sur och besviken började jag att försöka jogga tillbaka till gymmet. Men det gick ju inte ens att jogga då magen hojtade skarpt att den ville ta det lugnt.

Så det blev gå/miniminijogg tillbaka.
Befrielsen när jag kom fram till gymmet går inte att beskriva. Den där känslan när man ser en toaskylt! Lycka!!!

Varför blev det så här då? Jo nu har jag än en gång lärt mig att jag inte ska äta banan när jag tränar. Då kollapsar magen totalt! Det är inte första gången det händer. Men det är bra att man gör misstagen på träning så det förhoppningsvis inte sker på tävling!!

Summan av gårdagen blev alltså 90 min bra spinningpass och ett katastrofpass löpintervaller!

Idag är det nya tag!! Ledig torsdag och det vankas träning för hela slanten!

20130509-094416.jpg

20130509-094421.jpg

20130509-094432.jpg

20130509-094440.jpg

20130509-094446.jpg

20130509-094451.jpg

20130509-094456.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s