Från slitpass till finpass

Det har varit en del tuffa och tunga intervaller på schemat denna veckan vilket har satt sina spår. Slitpass skulle man kort och gott kunna säga. Efter dagens sista arbetspass som bestod av 45 minuter spinning tog jag mig hem och försökte ladda om för ett lugnare löppass.

Planen var att springa 15 km i 5 min/km fart – hela vägen. Varken snabbare eller långsammare. 75 minuter lugn löpning. Att ligga på 5 min/km känns som ett väldigt lugnt och behagligt tempo för mig just nu.

Dagens planerade runda gick från Kungsholmen bort till Solvalla – 7,5 km enkel väg = 15 km tor. Benen var så där lagomt sega de första 6 km. Jag är ju en riktigt trögstartad jäkel. Det tar en bra stund innan kroppen och knoppen också för en delen fattar vad den ska göra. Sen flöt det på riktigt bra. Låg väldigt fint på min 5-fart. Lugn och behagligt. Mötte inte många personer på rundan. Riktigt nice!! 75 minuter och 15 km senare var jag hemma igen. Det kändes som ett riktigt finpass!! 🙂

Nu tänker jag inte göra mer än att slappa ikväll. Helgen är på ingång och det innebär så klart träning för hela slanten. Men även sovmorgon, långfrulle, fika ( i massor ), häng med vänner och planering av ett framtida projekt som är på gång.

Ha en fin fredagskväll!!

Hepp Hepp

 

20130524-194202.jpg

20130524-194143.jpg

20130524-194149.jpg

2 tankar på “Från slitpass till finpass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s