30 km med Björnsnack

Idag var det dags för ett långpass löpning tillsammans med gasellen och klubbkamraten Björn( som även ingår i SPIF:s elitlag ) Vi brukar köra några långpass ihop då och då. Björn har ruskigt bra fart under fötterna och springer gärna fort medans jag brukar få kämpa för att hålla farten uppe. Det vill säga han brukar få peppa mig rätt bra under träningspassen – framförallt när jag börjar bli en riktig gnällspik. Idag var temat på träningspasset – LUGNT OCH FINT!!!

Björn ska agera farthållare på Stockholm marathon nu på lördag och kommer leda gruppen som skall springa på 3:45. Så idag såg vi dagens pass som lite av ett träningslopp på att hålla oss runt 5:15 min/km. Det är inte alltid det lättaste att springa lite långsammare än vad man är van vid. Det är lätt hänt att man gärna ökar farten och köttar på.

Vi sprang iväg i strålande sommarsol. Varmt och gött. Första milen avverkades runt Djurgården på 5:15 min/km. Lugnt och fint med mycket snack och framförallt massa triathlonsnack. Andra milen gick ut mot söder och Hammarby Sjöstad. Nu började regnet ösa ner. Men kroppen kändes så ruskigt pigg och alert och vi låg på vår tänka kilometertid. Fin fint!! Nu övergick snacket till prat om chokladbollar, smågodis, proteindrinkar och läsk – viktiga saker!

Efter en runda på söder gick turen över Västerbron. Jag vet inte vad det är men Västerbron är ju Västerbron och där är det alltid skitväder. Precis när vi äntrade bron började det att hagla. Hagel, starka vindar och det blev riktigt jäkla kallt. Väl över på Kungsholmen gick turen mot stadshuset, mot slussen och vidare mot nybroplan.

Framme vid Nybroplan stannade vi klockorna och tajmade in 30 km löpning – i sol, regn och hagel. Mycket snack och ett väldigt lugnt och behagligt tempo. Kroppen kändes riktigt pigg trots att jag sprungit 30 km. Knappt andfådd och jag kände inte av mjölksyra en enda gång under dagens pass. Jag kände mig inte ens trött när vi var klara.

Det betyder alltså att det var ett väldigt lugnt och fint pass idag. Finpass!! Sluttiden blev 2 timmar och 40 minuter vilket innebar att vi följde vår plan att springa lugnt och stabilt på 5:15 min/km. Ett lyckat pass helt enkelt. Och det känns ju ruskigt bra att kroppen svarar så bra på 30 km lugn löpning. Då vet jag att det finns betydligt mer att ge.

Idag är det precis 4 veckor kvar till Ironman Nice. Då ska det springas ett marathon längs med vattnet i Nice. Ljuvligt 🙂 Känns skönt att man får värma upp med 3,8 km simning och 18 mil cykel innan ……yeeeeeaaaaahhh!!!

Tack Björn för ett bra finpass idag!!

Och ska du springa Stockholm marathon på lördag och siktar på en tid runt 3.45 så ta tillfället att springa med Björn under några timmar. Jag kan lova dig att du kommer få höra många historier och få dig ett och annat skratt. Är det något den mannen kan så är det att springa och snacka 🙂

20130526-161908.jpg

20130526-161913.jpg

20130526-161919.jpg

20130526-161926.jpg

20130526-161933.jpg

20130526-161938.jpg

20130526-161951.jpg

3 tankar på “30 km med Björnsnack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s