Att jaga eller bli jagad av ”SnabbErik”

Det fortsätter gå hyffsat snabbt på löparpassen. Igår var det ett tufft fartlekspass på schemat.

Var med och tränade med SPIF och Running Sweden igår. ”Gylle” skulle coacha oss under passet. Vi utgick från Access Rehab vid Norrtull och sprang en skön uppvärmningsrunda. Kroppen kändes pigg och stark denna onsdag. Tanken var att vi skulle springa på Stockholms stadion men där var det fullt med folk. Det verkar som att det var populärt att springa på bana igår. Istället tog vi oss vidare till skogen bakom stadion.

Planen var att springa 3 x 400m, 300m, 200m intervaller. Men eftersom vi inte skulle springa på bana blev det lite ändrade planer. Vi skulle istället springa på tid. Ett jäkligt jobbigt fartlekspass. En liten form av ett Moneghettipass. Dagens upplägg blev 3 omgångar med:

90 sekunder fart – 90 sekunder vila

60 sekunder fart – 60 sekunder vila

30 sekunder fart – 

2 minuters setvila

Taken var alltså att det skulle gå fort igår. Vi började med att köra löpskolning och några stegringslopp innan det var dags att göra sig redo för start. Nu skulle det springas fort!!! Fort, fort, fort!!!! Jag måste alltid ha en liten plan när jag ska springa. Något att fokusera på. Dagens plan var att försöka jaga Erik. Han är snabb, ruskigt snabb. Jag försökte ta rygg på honom när vi körde igång med passet. Älskar att jaga! Erik är en grymt duktig löpare så det var perfekt att försöka jaga ”SnabbErik”.

Jag höll jämna steg med Thomas ett bra tag innan han ökade upp farten. Shit! Nu gick det fort. Benen bara malde på. Sen började Erik att ändra taktik och startade bakom mig så då blev min plan att försöka springa så fort som möjligt så han inte skulle komma ikapp mig – det gick så där kan jag säga. Thomas sprang också på i en riktigt bra fart. Det var ruskigt bra fart på grabbarna igår. Okej det gick inte så långsamt för mig heller. Var nere på 3:25 3:30 min/km när det gick som snabbast. ”Gylle” tyckte jag såg stark ut under gårdagens pass. Alltid kul att höra 🙂

Det blev ett ruskigt bra träningspass igårkväll och kroppen fortsätter att svara bra på träningen.

24 dagar kvar till Ironman Nice!! 

20130411-092948.jpg20130412-140433.jpg

SnabbErik längst till vänster på bilden. OBS  det är en bild från något gammalt träningspass!

SnabbErik längst till vänster på bilden. OBS det är en bild från något gammalt träningspass!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s