Mitt race i Halmstad – medeldistans

Halmstad medeldistans!! Vilken tävling!!

Vaknade upp till en gråmulen morgon med härligt friska vindar. Checkade in cykeln och resterande grejer strax efter klockan 7 igår morse. Sen skulle vi försöka ta oss till simstarten som låg dryga 2 km bort. Eftersom jag hamnade i världens långsammaste toakö ( ibland undrar man hur det kan ta så lång tid, det är ju inte direkt mysigt att sitta där inne ) blev tiden lite knapp så Alex fick köra oss upp till starten. Väl där sköt dom fram starten med 10 minuter.

Simningen

Så klockan 9.10 gick starten. 1,9 km i kanalen väntade. Tempen i vattnet var 19,7 grader. Mina brillor tog in massa vatten till en början. Fick stanna till och försöka fixa till det. Det kändes som att det tog hur lång tid som helst och jag trodde jag att jag låg sist i hela fältet – vilket jag inte gjorde. Sen började det rulla på bra. Min simfart är väl kanske inte den snabbaste men man får göra sitt bästa helt enkelt. Äntligen långt där borta såg jag den där gula bojen som visade var vi skulle ta oss upp ur vattnet. Var uppe efter dryga 33-34 minuter. ( har inte fått några exakta tider än )

Cyklingen

T1 gick inte så smidigt. Fipplade med grejerna men fick tillslut av mig våtdräkten och på mig cykelgrejerna. Tog cykeln och sprang iväg. Nu väntade 90 km på Cervélon som hade tävlingspremiär igår. Yeeeaaaajjjjj!!! Benen kände ruskigt pigga och jag dundrade fram på cykeln. Dock var det en rejäl vind som mötte oss på banan. Allt från starka sidvindar till motvind och vissa sträckor även härlig medvind. Cyklade om tävlanden hela tiden. Det gick så jäkla bra. Jag kände mig ruskigt stark på cykeln. Jag kände mig som en kung på cykeln helt enkelt 😉 Eftersom det var vändningar på banan så mötte man alla några gånger. På så sätt fick jag lite koll på hur jag låg till bland tjejerna. – Jag tog placering för placering och var tillslut andra dam….totalt. Efter dryga 90 km på cykeln rullade jag in i Halmstad – som ledande dam i tävlingsklassen – Heeey!! Vilken känsla.

Löpningen

Hoppade av cykeln och växlade över för löpningen. Nu blev det dock lite förvirrat läge. Hade helt glömt bort vart var man skulle springa ut- man bli ju lite lätt borta i huvudet när man tävlar. Fick hjälp med vägen och sen var det bara att köra. Benen och kroppen kändes ruskigt pigga och lätta när jag tog mina första löpsteg. Nu skulle vi springa fyra varv på en liten slinga som tillslut skulle bli 21 km. Det kändes så jäkla bra att vara i ledningen och att kroppen var så pigg. Sen kom det smygande och PANG!! Fick världens jäkla håll på höger sida. Det gick inte att springa. Faaaaan!!! Det ville verkligen inte ge sig. Sen smög det över på vänster sida. Fruktansvärt!! Jag ville verkligen springa men det gick inte. Fick helt enkelt gå. Jag kände hur jag blev sur och grinig. Tjejerna började närma sig och jag gjorde allt för att försöka springa….jag ville ju inte tappa min ledning……men det gick inte. Så hela första milen hade jag håll. Skandal!!

Sen började magen komma igång. Bubbel, bubbel. Så det fick bli toalettbesök X antal gånger.

Efter ca 15 km – ( efter 10 km med håll och 4 naturbesök senare ) släppte allt och jag kunde springa på mina lätta ben igen. Men nu hade jag tappat rejält och sprang in i mål som 5:a! Men det känner jag mig ruskigt nöjd med. Målet igår var ju att ta sig i mål!

Efter lite målgångshäng blev det en dusch och sen väntade den lilla hemresan upp till Stockholm. Vi stannade och mumsade i oss pizza, bullar och godis på vägen hem. Idag känns kroppen pigg. Inte så överdrivet mycket träningsvärk i kroppen. Och jag ser verkligen fram mot tävlingen när allt bara klaffar hela vägen! Då kommer jag vara ruskigt farlig! 🙂 Men jag fick en uppenbarelse under tävlingen igår – som kommer i ett senare inlägg. Nu vet jag precis vad jag vill!!

Just nu lever jag på att jag fick vara i ledningen ett bra tag. Vilken känsla!! Mera sånt tack!!! Man får ju mersmak! Och vilken skön revansch efter kollapsen på Ironman Nice! Framför allt mentalt!

Idag har det varit jobb för hela slanten sen imorse och jag kommer avsluta dagen med att köra spinning och core på Sturebadet Haga – Hej måndag!!

Här kommer ett gäng med bilder från gårdagens tävling!! Fler bilder kommer senare.

IMG_2311 IMG_2313 IMG_2315 IMG_2319 IMG_2326 IMG_2333 IMG_2423

IMG_2347 IMG_2348 IMG_2351 IMG_2359 IMG_2367 IMG_2381 IMG_2385 IMG_2386 IMG_2389 IMG_2414 IMG_2421 IMG_2422

10 tankar på “Mitt race i Halmstad – medeldistans

  1. Der er en kvinde i Danmark der lige har løbet 366 maraton på 365 dage, var det noget for dig?
    Godt gået i går, det må være ubehageligt med dårlig mave midt i det hele, jeg havde opgivet.
    Mariann

    • Oj det var mig en riktig tuffing. Kanske vore en utmaning i framtiden. Då gäller det verkligen att ha motivationen till att springa 🙂 Ja när magen krånglar är det inte skoj…..men med lite vilja så brukar man fixa det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s