Ironman Kalmar

Vilken dag!!! Så mycket tid som jag spenderade på bajjamajjorna och i bajjamajjaköer igår finns inte på kartan!

Var så jäkla nervös innan starten igår. Hamnade i en lång kö som gjorde att jag hoppade i vattnet 5 minuter innan start skulle gå, precis när PRO-klassen startade.

Simningen ( 3,8 km ) var vågig och tung. 2 varv på en bana och en avslutande runda mot växlingsområdet.Första varvet släppte
mina glasögon in vattnet hela tiden. Fick stanna och försöka fixad det otaliga gånger. Sen kom det en jäkla arm och slog till mig och vips så låg glasögonen i vattnet. Lite smått panikslagen började jag att jaga dom. Lyckades tillslut få tag i dom.

Efter en tung simning som inte alls gick som jag tänkt mig kom jag äntligen upp för T1. Magen gjorde sig påmind så det fick bli ett toabesök innan jag drog iväg på cykel. Nu väntade dryga 18 mil på cykelsadeln.

Över ölansbron blåste det friskt. Hej och hå! Sen väntade dryga 12 mil på cykeln på Ölandssidan. Och det blåste motvind, sidvind och minimalt med medvind kändes det som. Jag fick kämpa men cyklingen är ju min starkaste gren så jag dundrade fram rätt friskt! Benen kändes pigga och starka. Fyllde på med vatten, energidryck, bars och annat smått och gott.

Skulle gå ut till vänster och köra om en kille och precis när jag svänger ut så svängde han också ut utan att kika över axeln där han hade kunnat se att jag kom där bakom honom. Precis när han svänger ut kommer en orange kon som skiljer av vägen mellan bil/cykeltrafik. Nu hade jag 3 val:

1. Köra in i killen ( som jag var något irriterad på )
2. Köra in i konen
3. Väja för killen och konen och gå på andra sidan av konen.

Jag valde alternativ tre för att undvika krock. Va Fasiken skulle jag göra. Då kommer en MC- domare ( som åker skytteltrafik efter banan ) och börjar skrika till mig att gör jag det där en gång till ( gå på andra sidan konen ) så blir jag diskad.

Men va fan! Jag hade ju inget val. Sen åkte MC:n bredvid mig en bra stund. Jag var något irriterad.

Efter 12,2 mil väldigt blåsiga mil på Öland väntade 5,8 mil på Kalmarsidan. Benen kändes fortsatt pigga och starka så jag dundrade fram på cykeln. När man har suttit på cykeln några timmar och X antal mil blir man rätt mosig. Efter 18 mil så är det riktigt gött att få hoppa av cykeln.

T2 gick långsamt. Toabesök – igen. Magen började krångla rätt rejält nu. Men med hyffsat lätta ben påbörjade jag mitt marathon (4,2 mil ).

Men jag vet inte vad det – men nu har löpningen satt sig så mentalt hos mig. Varje Triathlontävling har skitit sig på löpningen senaste tiden. Det har satt sina spår. Jag hamnar direkt in i fel tänk. Så även igår. Beklagade mig hos Alex som stod efter vägen.

Men jag sprang på – tills första langningsstället där magen gjorde sig påmind! In på bajjamajjan. Fyllde på med energi och sen iväg igen. ……tills magen gjorde uppror efter bara några meter. In på nästa bajjamajja som fanns vid nästa kontroll. Blev tvungen att gå då det inte ens gick att springa för att magen krånglade. Gick på varje bajjamajja första två milen.

Alltså jag var så kass i magen på löpningen igår och jag räknade ut att jag spenderade minst 30 minuter i bajjamajjaköer och bajjamajjabesök. Det är inte optimalt!! Oj vad mycket tid som försvann där.

I övrigt så kände jag att benen var rätt okej på löpningen. Det var magen som ställde till det ordentligt igår. Jäkligt tråkigt! Det satte förstås ännu mera hjärnspöken i lilla knoppen!

För att sammanfatta gårdagen:
Simningen – gick segt och tungt
Cyklingen – flög fram som en Gud på cykeln
Löpningen – katastrof och en dag på bajjamajjorna

Men nu är det gjort Ironman Kalmar 2013! Jag känner mig inte nöjd. Inte alls!! Det enda som jag var nöjd med igår var cyklingen.

Tack för denna gången Kalmar. Tyvärr ses vi inte nästa år. Då väntar andra utmaningar! Inom triathlon såklart och en helt annan distans!

Har tyvärr inte några bilder från tävlingen just nu men det kommer under dagen!

20130818-091545.jpg

2 tankar på “Ironman Kalmar

  1. Kul att läsa din racerapport!!!
    Din löpning lät ungefär som min, fast min mage höll sig bra fram till ca 16 km, sen….. Grym cykeltid!!!
    Fortsatt lycka till med din tri.satsning!
    /Helena V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s