90 min bikramyoga

Semesterveckan fortsätter och jag lunkar fram här. Gör faktiskt inte mer än jag måste. Det är precis vad min kropp och knopp behöver just nu innan allt drar igång på måndag. Men igår tog jag mig utanför Kungsholmens gränser och smet över bron till Vasastan och DuCalme för att gå på en bikramyoga.

90 minuter yoga och stretch i 42 graders värme. Så underbart! Kroppen blev så glad när den fick stretcha ut……..för det har inte blivit så mycket stretch efter tävlingen i lördags. Jag är ju oftast väldigt rörlig kroppen, men igår var jag stel som en pinne.

Baksida lår och sätesmusklerna stramade rejält och balanssinnet var inte heller det bästa. Men tusan så skönt det var med 90 minuter yoga i värmen. Och när jag inte har varit på bikramyoga på länge så brukar det kännas lite tuffare, framförallt med värmen. Igår var inget undantag. Det var hot, hot, hot. Men då är det som det ska vara på bikramyoga.

Jag ser bikramyogan som ett perfekt komplement till all övrig träning jag håller på med ( löpning, cykel/spinning, simning, styrka i gymmet m.m ) och jag tycker man blir mer harmonisk när man går därifrån. Under vintertid när kylan slår till finns det inget bättre än att smita iväg till värmen i bikramyogasalen och stretcha kroppen mjuk och rörlig.

Har man inte testat bikramyoga eller hotyoga tycker jag absolut att man ska göra det. Ett perfekt komplement till all övrig träning man håller på med. Men OBS!! Tycker man inte om att svettas bör man nog hålla sig långt därifrån eftersom man svettas som en tok under ett pass 😉

//YogaBea

20130824-083801.jpg

20130824-083805.jpg

20130824-083809.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s