Back in business!!

Det här med vardagsrutiner………Det är inte så dumt ändå. Efter en sommar med mycket ditt och datt och hit och dit så är det så skönt när hösten äntligen börjar göra entré. När allt börjar återgår till det ”normala” på jobbfronten . Jag gillar vardagsrutiner.

För mig innebär måndagarna att jag köra klasser på Skanska och Sturebadet Haga på kvällarna. En muskelklass på Skanska och sedan spinning och core på Sturebadet Haga. Efter en grymt skön och välbehövlig vilovecka där jag inte gjorde mer än jag behövde och inte rörde kroppen mer än några meter per dag ( kändes det som ) – inte ett enda träningspass, så kan jag säga att jag var helt skakis efter två timmar med klasser igår.

Fingrarna skakade, benen skakade, det kändes tungt och jobbigt och jag kände samtidigt hur träningsvärken redan började komma smygandes. Det är lite fascinerande att se hur kroppen reagerar. När kroppen är van att ligga på rätt hög träningsmängd varje vecka och sedan bryter man av med en helt stilla sittande/liggande vecka, då känns det som att man aldrig har tränat förr då man börjar röra kroppen igen.

Och idag vaknar jag med en rätt rejäl träningsvärk och då har det inte gått många timmar sedan jag körde klasser. Jag räknar med att det kommer bli värre under kommande dygn. Träningsvärken där man får en sån där konstig gåstil och har stora problem att gå i trappor och sätta sig på toaletten. Träningsvärken när man har svårt att hålla sig för skratt åt sig själv. Den träningsvärken!!

Det var ialla fall härligt att träffa alla träningssugna människor på klasserna igår och nu är det rock on varje måndag hela hösten. Jippi!! 🙂

På något sätt känns det som att den här jobbuppstartveckan med alla klasser kommer vara en enda lång och härlig träningsvärk. Idag är det dags att köra en Functional moves. Oh la la!!! Ska tilläggas att jag inte kört igång med min egna träning än efter Ironman Kalmar utan har den här veckan som något av en liten ”vilovecka” också. Kommer kanske mjukstarta med lite simning och något lite lugnare löppass i slutet av veckan. Men that´s it!!

Det gäller att ta hand om kroppen och låta den få lite vila också. Så det känns alldeles lagomt att mjukstarta med sina klasser den här veckan. Det är en konst i sig att VÅGA låta kroppen vila. Framförallt när man är van vid att träna och tävla för fullt hela året och när man har gjort en rejäl urladdning som en Ironmantävling. Det som är mest jobbigt är den där mentala biten. Men snacka om bra träning att VÅGA låta kroppen få sin vila från den egna träningen! Ingen bli gladare än kroppen när det får sin efterlängtade återhämtning och vila. Kroppen får chans till att reparera sig och ladda om batterierna.

Jag menar……. snart är det ju dags att börja om på en ny träningsperiod. Att börja fokusera mot nästa mål och då gäller det att ha en stark och utvilad kropp som ska kunna prestera och som garanterat kommer att få slita hårt under alla på träningstimmar Vilan är ofta underskattad! Det är så lätt hänt att man hamnar i sitt träningstänk. Träna, träna, träna!!! Men vilan då? För att kunna prestera på topp så behöver kroppen få sin vila där den har chans till att reparera sig och ladda om.

Så det gäller verkligen att njuta av sin träningsvila och släppa alla träningsmåsten!

20130827-061422.jpg

20130827-061428.jpg

20130827-061433.jpg

20130827-061437.jpg

20130827-061442.jpg

20130827-061450.jpg

20130827-061454.jpg

1 tanke på “Back in business!!

  1. Du har så rätt angående vilan! Jag hade bestämt att vila en hel vecka efter IM Kalmar men nu när jag skamset ser tillbaka på min vecka så har jag inte vilat så mycket…. Lite pass här och var, iofs ”kulpass” och inte så hög intensitet men ändå. Skärpning! Tack för påminnelsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s