Tävlingsberoende

Jag lever i någon slags tro just nu om att varje gång jag ska köra ett löppass så ska allt bara fungera helt smärtfritt med magen. Jo men tjena!!!

Igår mötte jag upp min gode vän Oscar ute vid Globen på morgonkvisten. Där var det full fart. Les mills som är ett stort träningsföretag hade sitt årliga event – SuperSaturday –  med dryga 2500-3000 gruppträningsinstruktörer på plats. Vi gick in och kikade på havet av människor som körde olika klasser i salarna. Det är ju rätt mäktigt att se några tusen människor göra precis samma rörelser till discodunket som dundrar ut från högtalarna. Träffade en massa bekanta kollegor, gamla som nya.  Efter några timmar hade vi fått nog och drog oss vidare mot Eriksdalsbadet.

Planen var att springa och sedan köra ett simpass. Jag kände mig sjukt taggad för att springa när jag drog iväg. Sedan tog det ca 2 km innan magen kraschade igen. Ursäkta att jag svär – men fy faaaan!! Något less och med riktiga krampsmärtor i magen fick jag snällt lägga ner löpningen för dagen. Satte mig på bryggan och surade en stund innan jag promenera tillbaka till Eriksdalsbadet. Det är något som inte är som det ska så till veckan ska jag och magen på undersökning. Nu får det vara NOG!!! Jag vet att det blir mycket gnäll om magen nu. Men va fasiken! Det är så fruktansvärt störande att inte kunna springa!

Väntade in Orre som sprang vidare. Satte mig i solen och chillade. Magsmärtorna försvann efter en stund och när Orre kom tillbaka hoppade vi i bassängen för att köra ett simpass. Eftersom jag inte känner av magen något när jag simmar så det var bara att köra på. Fick in ett bra pass och jag fick tillbaka träningsglädjen igen. Det firades med en fika och en match i wordfeud mot Oscar ( som jag för övrigt vann ).

Dagens planerade cykelpass blev till stillasittande jobb framför datorn. Inte lika sköj med vad tusan – har man varit lite lat under veckan får man sota för det under helgen. Men jag tog och dammade av ett simpass med SPIF ikväll.

6-timmar simträning har det blivit denna veckan vilket känns fantastiskt fint. Kan jag inte springa får jag simma lite mer istället vilket absolut inte skadar.

Just nu känns det som att alla laddar inför Lidingöloppet nästa helg. Jag är riktigt avis på dom som ska springa. Jag hade mer än gärna ställt mig på startlinjen på lördag. Men jag får snällt stå på sidan om. Heja, dricka kaffe och äta bulle. Det funkar ju fint det med, men att tävla är ju betydligt roligare. Jag saknar tävlingskicken! Jag är beroende av att tävla. Jag vill tävla nu!!! Men jag får nöja mig med att träna ett tag till innan det är min tur att ställa mig på startlinjen igen.

Nästa tävling? Ja vilken blir det egentligen. Har en inplanerad löptävling i november – om allt funkar som det ska med magen. Annars får det bli någon skidtävling i vinter. Det ska ju tydligen åkas ett Vasalopp på en bra tid  – ialla fall under 5.30. Gärna ner mot 5-timmar.

Dags att se fram mot en ny vecka och nya tag!!!

Globen

Globen

IMG_4855 IMG_4856

Fullt ös

Fullt ös

Fd kollegan Joel Åhl och Oscar Jöback

Fd kollegan Joel Åhl och Oscar Jöback

IMG_4869 IMG_4872

Jäkla mage som gör att  jag måste hänga på bryggan istället

Jäkla mage som gör att jag måste hänga på bryggan istället

Jag och Orre

Jag och Orre

Fika kan man ju alltid göra!

Fika kan man ju alltid göra!

Suttit och memorerat koreografi under dagen.

Suttit och memorerat koreografi under dagen.

6-timmar simträning under veckan.

6-timmar simträning under veckan.

 

1 tanke på “Tävlingsberoende

  1. Jäkla skit mage! Hoppas verkligen det ordnar upp sig snart 😦 inte kul att gå runt med magproblem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s