Kettlebell och längdskidor

Igår blev det en lång dag på gymmet (jobbet ). Från 6.45-20.00. Med ett kortare avbrott för att ta mig till ett annat gym och jobba.

Hann ialla fall damma av ett fantastiskt bra kettlebellpass igår när jag hade en liten lucka på förmiddagen.

Kettlebell – ett grymt bra träningsredskap där det går att kombinera styrka och samtidigt få upp en bra puls. Jag valde igår att köra så många varv som möjligt på 20 minuter. Valet av övningar var följande:

16 svingar

16 thrusters

16 marklyft

12 hakdrag

12 burpees med kettlebell

Jäkligt jobbigt men grymt effektivt! 20 minuter senare var jag rätt så trött. Jag gillar att köra korta effektiva styrkepass när jag är i gymmet. Pang boom!!! In och kör! KLAR!!! 

På onsdagarna kör jag en 45 min spinning och en 30min core på Actic Elite i Vasastan. Igår var det ett jäkla bra drag på gänget…..och på mig ska tilläggas. Vet inte vad som fanns i min vattenflaska. Men det var unz unz och en riktigt rolig spinningklass. Det tackar vi för.

Imorse blev det start på trainern. Riktigt fint faktiskt. Jag gillar ju att köra trainerpass. Tänk att få sitta still, trampa och inte behöva säga ett ord! Rena lyxen jhu!!

Idag har jag en extremt dåligt planerad jobbdag. Ibland så blir det så. Men vad tusan!

Såg ialla fall att det är vinter på gång i mina hemtrakter i Härjedalen. I Bruksvallarna har dom startat upp snökanonerna. Så snart finns det absolut inga undanflykter till att inte få till några skidpass innan Vasaloppet. 5:15!! Jäklars vad det ska gå undan i vinter. Längdskidåkning – den absolut bästa träningsformen! Punkt slut!!!

Bjuder på en film från min skidpremiär förra året då jag ställde mig på skidorna dagen innan Vasaloppet. 2 km uppvärmning sedan var det dags att ställa sig på startlinjen. Det var lika bra att ta vurpan på uppvärmningsdagen så var det avklarat sen. Men att jag skidade in på 6 timmar och 38 sekunder är jag fortfarande inte nöjd med! Fan!! Jag skulle ju köra på under 6 timmar. Bättra lycka 2014!!! Och framförallt om det blir mer skidträning i vinter!!!

20131017-083719.jpg

20131017-083744.jpg

549171_10151277377536606_181289939_n

 

3 tankar på “Kettlebell och längdskidor

  1. Skidor är något jag inte kört på jag vet inte hur många år, men det ser alltid så härligt ut när man glider fram i spåret! Var på väg förra vintern men det blev inget, får nog ta tag i detta med skidor denna vintern! 🙂

  2. Hur sjutton gör man burpee med kettelbell? Jag brukar ha en bulgarian bag som jag gör armhävningen mot och som jag sedan lyfter över huvudet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s