Milen under 45min på träning och 3h med ”Rock-Olle”

Efter en dag framför datorn mötte jag upp min polare Maria för en kaffepromenad igår eftermiddag. Vi var ute på en liten spaningsrunda för ett litet framtida projekt som jag har. Vet inte om jag blev så mycket klokare med det var ialla fall skönt att få komma ut en sväng i friska luften.

Jag vet inte vad det är. Men jag gillar mer att springa när det är mörkt ute. Fråga mig inte varför – det bara är så. Så igår när mörkret började falla över stan igår drog jag på mig löparpjuckerna och gjorde mig redo för ett löparpass. Planen var att springa milen i högre fart och det var bara att hålla tummarna för att magen inte skulle krångla.

Kände redan under mina första steg att benen var fjäderlätta. Shit!! Kände mig som en studsboll. Kan säga att det var inte igår jag hade så här pigga ben på löpningen. Sneglade lite på klockan för att kolla vilken fart jag låg i. Jaaaaa dåååååå!!! Jag låg på i riktigt bra fart och jag ökade utan att jag knappt ens märkte det.

Köttade på bort mot stadshuset, vidare mot söder och söder mälarstrand, över västerbron och vidare längs norr mälarstrand och bort mot Kungsholms strand. Stannade klockan precis utanför där jag bor.

44:41 på 10,09 km!! Och med ett medeltempo på 04:25. Herregud!! På träning!! Kan inte ens minnas när jag fick in ett sånt bra pass, eller okej! Det var i våras när Pär Kristoffersson fick vara min draghjälp på träning för att jag skulle fixa milen under 45 minuter. Pär trippade lätt medans jag fick slita rätt bra för att hänga på.

Med tanke på min bristfälliga löpträning i höst så kände jag mig riktigt nöjd. Och ingen krånglande mage!! Den här veckan har jag fått in två bra löppass där allt har fungerat helt smärtfritt. HURRAAAA!!! Jag blir glad ända in i själen. Det firades med en lugn kväll i soffan. Blev ruskigt trött.

Sjukt nöjd med gårdagens löppass!!

Sjukt nöjd med gårdagens löppass!!

Imorse var det dags för 3 timmar på spinningcykeln med SPIF. Idag skulle grymme Olle Norberg sitta där framme och köra med oss. Han såg ruskigt glad och taggad ut när vi drog igång. Och vips så hade 3 rocktimmar på cykeln gått. Tack för idag Olle – ”Rock-Olle” !! 🙂

Hej hej säger Olle!!

Hej hej säger Olle!!

Så här ska vi köra idag. Olle förklara dagens upplägg!

Så här ska vi köra idag. Olle förklarar dagens upplägg!

Fullt ös i spinningsalen idag. Taggade triathleter.

Fullt ös i spinningsalen idag. Taggade triathleter.

Man blir ju rätt seg i knoppen efter 3 timmar på spniningcykeln. Kroppen skriker efter vila och mat. Så det blev en riktigt god lunch -pestokyckling med ris á la Bea med fräscha grönsaker ( läs en torr kycklingbit med torrkokat ris och en tråkig sallad ).  Sedan en powernap i soffan. Det är ju inte direkt svårt att somna i soffan. Det räcker med att jag lägger ner huvudet så är det kört. Men det är bra. Kroppen behöver sin vila.

Och så klart avslutar jag söndagen med ett slitigt simpass på Eriksdalsbadet ikväll. Söndagarna innebär 90 minuter plaskande i bassängen. En bättre söndagskväll helt enkelt! Det vill man ju inte missa.

Behöver jag säga att jag somnar ovaggad när jag kommer hem på söndagskvällarna?!

Hepp Hepp

IMG_0381 IMG_5957

 

 

 

 

 

1 tanke på “Milen under 45min på träning och 3h med ”Rock-Olle”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s