Jagad runt Kristinebergs IP av Fredrik Åström!

Igår blev det en riktigt bra dag med fotografering till tidningen. Utomhus och inomhusbilder. Alltså det här höstvädret!! Det går ju inte att få det så mycket bättre. Så gissa om det blev fina bilder med höstens alla färger i bakgrunden.

Fredag: Bästa dagen på hela veckan. Avslutar alltid jobbveckan med att köra en 45 min spinningklass på Skanska. Sen är det helg för min del. Idag efter jobbet skulle jag möta upp en grym triathlet för ett intervallpass på Kristinebergs IP. Efter lite felcykling ( otippat när det gäller mig – sämst lokalsinne i hela stan ) så tog jag mig fram till Pampas för att möta upp Fredrik Åström. Duktig triathlet och även ö-till-ö-vinnare förra året med grymma syrran Annika Åström.

Vi tog en uppvärmningsrunda till ”Krillan”. Hann snacka om både triathlon, ö-till-ö och lite annat smått och gott. Väl framme körde vi lite löpskolning innan vi gjorde oss redo. Det var väldigt lite folk där just då. Skönt!!

Dagens pass: 

2 x 1200m

2 x 800m

2 x 400m

Jag hade ju ( som alltid ) varit lite kaxig innan. Jaga, eller bli jagad? Det var den stora frågan. Jag har ju alltid en liten fin bild av mig själv att jag är ruskigt snabb på löparbanan……..det är min önskan att jag vill vara snabb.

Freddan hade lagt upp en fin strategi för dagens pass. Han tyckte att jag skulle bli jagad! Ooooops!! Helt plötsligt insåg jag att jag verkligen skulle behöva ösa på efter banan. Vi bestämde att vi skulle starta på varsin sida av banan, dvs det var ett halvt varv mellan oss. Sen skulle vi springa 2x1200m dvs 3 varv på banan. Fredrik skulle göra allt för att springa ikapp mig under de här tre varven.

PANG!!! Vi var igång. Nu fanns det ju inte en chans för mig att hålla igen. Försökte att inte kika hur mycket han hade tagit in efter först varvet. Benen började stumna till rejält under varv två och på det  tredje och sist varvet var det all in smärta. Men jag lyckades hålla undan för Freddan 🙂

Andra 1200m intervallen gick lite tyngre. Freddan kom ikapp mig mot slutet på sista varvet. Oj oj oj vad jag fick slita. Under de följande 2 x 800m fick han starta ännu närmare mig. Han fick kämpa för att komma ikapp mig och jag fick kämpa stenhårt för att hålla undan. Det gick hyffsat bra att hålla undan för min del.

När vi skulle springa sista 2 x 400m kändes det som rena lyxen att bara behöva springa ett varv. Men nu fick Fredrik starta ännu närmare. Alltså den mjölksyran i benen för att hålla undan så han inte skulle komma ikapp, den är inte ens värd att nämna. Aj aj aj!!! Men det är ju liksom bara att gilla läget och ignorera smärtan.

Men tusan vilket bra träningspass vi fick till. Och det var inte direkt något mysjoggstempo på dagens pass. Det var ruskigt bra fart under fötterna. Kan säga att att jag var helt slut efteråt. Vad gör man inte för att hålla Fredrik Åström bakom sig på löparbanan. Nu måste jag bli ännu snabbare så att han får jaga mig på banan nästa gång! 😉

Eftersom min klocka var helt tom på batteri fick jag inga tider men Fredrik klockade sina tider……och det gick fort. Ruskigt fort. Jag låg väl och sprang på någonstans mellan ca 3:30-3:40 min/km. Helt okej för att vara i slutet av oktober.

I övrigt så måste jag få bjuda på sötaste gubben som jag mötte igår. På inlines och släpandes på cykeln. Varför cykla på cykeln när man kan dra den när man kör inlines. Härligt att se att det går att transportera sig utan tunnebana, buss….you name it!! Rock on!!

Och igår var jag sjukt sugen på att se Gundes nya program på tv:n. Men nej nej!! Nu har min tv lagt ner helt och hållet. Så där satt jag snopet och fick istället aktivera mig med annat som att tvätta, maila och greja med annat smått och gott. Får väl helt enkelt köpa ny tv nu då. Åhhhh det är ju det göttaste som finns – lägga sig i soffan och slöa framför tv:n……framförallt efter hårda träningspass.

IMG_5804 IMG_5818 IMG_5823IMG_5828

Allt man behöver innan ett spinningpass: Vatten, Kaffe och havredryck. Mums!!

Allt man behöver innan ett spinningpass: Vatten, Kaffe och havredryck. Mums!!

I Skanskas mysiga lilla spinningsal.

I Skanskas mysiga lilla spinningsal.

IMG_5844

IMG_5850 IMG_5853

IMG_5834

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s