Att jaga ”snabbkillar” – och backintervaller med styrka

Träningen rullar på helt okej just nu. Det känns skönt att löpningen äntligen fungerar som den ska. No problem!! Jag ser verkligen fram mot att få springa Vintermarathon nästa helg. Jag har fått en och annan polare som erbjudit sig att agera hare på tävlingsbanan. Simningen går också helt okej och gällande cyklingen så kör jag trainer varvat med spinning. Funkar också fint.

Jag kör även styrka i gymmet. Det blir även en hel del balans och smidighetsträning. Najs! Det enda som jag har varit extremt dålig på senaste tiden är att stretcha. Kroppen känns otroligt stel och rätt så orörlig. Som alltid är det baksida lår som är värst på mig. Löpningen sätter sina spår.

Men det tänker jag råda bot på idag. Ikväll vankas det bikramyoga. Jag och Cicci ska smyga in i värmen.  Jag tror att kroppen kommer att bli överlycklig över att få stretcha ut ordentligt. Nu var det riktigt längesedan jag var iväg på någon yoga och jag har verkligen saknat det. 42 grader – och kroppen kommer verkligen få kämpa i värmen. Men attans så mjuk och rörlig man känner sig efteråt – en riktig mjukis.

Igår blev ett bra löppass ute på Söder med löpargänget –  Backpass varvat med styrkeövningar – 9 gånger uppför backen blev det för min del. Det brände rätt fint i låren. Försökte jaga ”snabbkillarna” när dom varvade mig – men det var kört. Jag gillar verkligen att träna med de som är snabbare än mig och när ”snabbkillarna” flyger förbi mig på sina fjäderlätta ben så försöker jag hänga på – det har fortfarande inte funkat. Men man vet aldrig. När man minst anar det kanske jag drar förbi dom på träningarna….haha 😉 Dom är ialla fall ruskigt snabba!

Efter backintervallerna körde vi några styrkeövningar:

* Gå på tårna uppför en lång backe

* Utfallssteg uppför backen

* Enbensknäböj där benet skulle gå rakt fram, snett framåt, ut i sidan, snett bakåt, rakt bakåt. 5 rep per vinkel

* Knäböj 2 och 2 med ryggarna mot varandra

* Armhävningar

* Mage  – Benkast

* Plankan

Bra pass och hej hej säger mina lårmuskler idag.

Hade värmt upp så fint med att köra en Functional moves ( världens bästa klass ) på förmiddagen. Sen fick jag rycka in och gästspela på Riksbanken igår också. Alltid lika trevligt att få vara där och köra hårt med gänget.

På gymmet är det full fart men det märks att det är novemberlovsvecka. Såg även att det tydligen är halv arbetsdag på fredag för de flesta med ”vanligt jobb” eftersom det är alla helgona.

Nej nu är det dags att tagga till – idag är det ju onsdagsspinning på Actic Elite på lunchen!! Då brukar det vara ett riktigt bra drag.

Hepp hepp.

20131030-070906.jpg

20131030-070924.jpg

20131030-071249.jpg

20131030-071300.jpg

20131030-071311.jpg

Bea-130

1 tanke på “Att jaga ”snabbkillar” – och backintervaller med styrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s