Livet är en fest – eller om att låsa sig själv ute

Ibland går det inte precis som man tänkt sig. Igår var en sådan dag för mig. Hade planerat en skön hemmakväll i soffan. Skriva på min krönika, svara på mailhögen, ladda för tävling och sova tidigt. Tjiiiii fick jag!!!

Kom hem från jobbet efter att jag hade kört klass igårkväll. Kände mig så där lagomt härligt svettig och seg. Lämnade lite grejer i lägenheten och skulle sedan gå och handla mat. Väl tillbaka efter matshoppingen inser jag att jag har lyckats tagit med mig fel nyckelknippa. Ni vet….jag har en sådan där hemsk dörr som låser sig när man stänger igen den. Faaaan tänker jag. Utelåst ( igen ). Som tur är har jag extranycklar på två ställen. Ringde till Cicci och C-J som har den ena nyckeln. Attans. Dom var inte i stan. Ringde till Oscar som har den andra nyckeln. Attans!! Han var också ute på vift.

Ringde tillbaka till Cicci och frågade när dom skulle komma tillbaka till stan igen. Runt 22-22.30 trodde hon. Okej…..klockan var nu runt 18.30. Jag fick helt enkelt försöka fördriva tiden. Min kompis Maria som också bor i krokarna bjöd in till kafferep. Jag lämnade kvar min tunga matkasse utanför ytterdörren och traskade dit i spöregnet.  Vi hade det trevligt värre. Satte igång en film……som vi inte såg en enda minut av. Det blev en massa snack istället.

Klockan närmade sig 22.30 och jag började invänta att Cicci skulle höra av sig. Nu började även batteriet i min telefon att ta slut…..och vips så la den ner. Jahapp!! 🙂 Som tur var hade jag gett Ciccis nummer till Maria så vi kunde hålla kontakten den vägen. Näää då meddelade Cicci att batteriet i både hennes och C-Js telefon höll på att ta slut. Vi fick snabbt bestämma en tid och plats var vi skulle mötas upp. Klockan närmade sig nu 23.30. Jag var trött, seg och orkade knappt hålla ögonen öppna.

Tackade Maria för trevligt umgänge och traskade tillbaka till Kungsholmen. Utan fungerande telefon, mitt i natten. Det känns ju så där lagomt skoj. Mötte ialla fall upp Cicci. Vi gick upp till hennes lgh. Jag fick min nyckelknippa……men där fanns bara nyckeln in till min lägenhet. Ingen nyckel till porten – som är låst från 21- 07. Tusan också. Jag var helt säkert på att Cicci hade fått en portnyckeln. Okej! Jag var alltså fortfarande utelåst. Gissa om jag kände mig hjälplös.

Fick låna ett uttag och en laddare till telefonen. Fick ett täcke och kröp ner i soffan hos Cicci och C-J. Satte klockan på tidig morgonstund. Jag skulle ju upp och jobba klockan 07. Somnade någon gång efter 01….sen har det varit en sån där natt när jag inte ens vet om jag har sovit. Vaknade ialla fall innan klockan ringde imorse. Hade ingen möjlighet att ta mig in hemma eftersom porten öppnar klockan 07. Så jag fick helt enkelt traska direkt ner till jobbet. I mina härligt ”svettiga” träningskläder.

Efter jobbet traskade jag hemåt och lyckan när jag klampade innanför dörren hemma i lägenheten – den var fantastiskt härlig.

Min tävlingsuppladdning kom av sig lite – men vad tusan!! Nu har jag sovit i soffan hela eftermiddagen. Jag tänker inte lämna lägenheten förrän imorgon när det är dags att bege sig till tävlingen….och nycklarna skall med i fickan! 🙂

Och matkassen – ja den stod kvar så fint utanför ytterdörren när jag kom hem.

Det blev en lite annorlunda torsdag helt enkelt. Men skönt att jag har vänner som ställer upp när jag lyckas med mina små bravader 🙂 Och det är ju kul att det händer lite i den gråa vardagen. Skönt även att jag får engagera mina vänner i mina händelser.

Lärdomar från gårdagen!! Ge Cicci rätt nycklar! Kolla alltid vilka nycklar du stoppar i fickan! Ha alltid med dig telefonladdaren i fickan!

Puss på er!!

Idag skålar vi i vatten, jordgubbar och mynta!!

20131108-183322.jpg

20131108-183349.jpg

1 tanke på “Livet är en fest – eller om att låsa sig själv ute

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s