Skidpremiär? och den ologiska skidkurvan

Det lutar åt att jag packar ner mina längdskidor och drar mot mina hemtrakter i Härjedalen nästa helg. Jag blev så jäkla skidskugen när jag såg bilderna från Bruksvallarna där längdlandslaget är på plats och tränar samt att det är tävlingar fred-sönd 22-24/11 – det vill säga samma helg som jag åker upp ( som kommer visas på tv:n i Vinterstudion ). Men det känns ju roligare att vara på plats och att få åka några mil på sina egna skidor.

Det bjuds på underbara bilder från Funäsdalsfjällen och man kan inte annat än bli skidsugen. KLICKA IN HÄR OCH KOLLA VAD HÄRLIGT DET SER UT!!!  Det drar i skidtarmen!!!!  

Alltså – nu vet jag inte riktigt vad som händer. Men att jag ska starta upp min skidsäsong så här tidigt är ju helt galet…..men på ett bra sätt….hoppas jag! Min skidtrend har ju pekat åt ett helt annat håll senaste åren. Ju mindre skidor jag har åkt under vintern, desto snabbare har det gått på Vasaloppet. Helt ologiskt egentligen. Så frågan är just nu om det här verkligen är bra för mig?? 😉

Den ologiska trenden

2011 hade jag säkert 40 mil på skidorna innan Vasaloppet. Då blev tiden 7: 35

2012 hade jag 20 skidmil i benen innan Vasaloppet. Då körde jag på 6:39 och en 19.e plats totalt av alla damer som körde.

2013 hade jag skidpremiär dagen innan loppet. Starka 2 km blev det på skidorna. Sen dundrade jag in på 6:00:38 (dom där jä….la 38 sekunderna ) och en fin 14:e plats totalt av alla damer.

Ser jag tillbaka på det här så är det nästan så att jag undrar om jag ska åka hem till Härjedalen och åka skidor??!! 🙂 Ju mer skidor jag åkt och ju mer skidträning jag har kört, desto sämre tid har jag haft på Vasaloppet. Logiskt?? Nej inte någonstans faktiskt. Men ska det bli en tid runt 5:15 så tror jag bestämt att jag måste åka skidor i vinter……massor med skidor.

Har ju några bekantingar i längdlandslaget som jag gärna träffar när jag är på plats där uppe. Kommer nog inte ha en suck om jag ska försöka hänga på dom i spåret…..men man kan ju prova ialla fall. I värsta fall blir jag ju helt avhängd…..och får väl inse att jag inte är något skidproffs 😉

Men jag kanske får med mig några bra tips inför vinters skidträning. Höra lite om vad dom tror om mina chanser för en tid ner mot 5:15 på Vasaloppet. Jag vet att jag kommer fixa det………jag ska fixa det! Det är ialla fall alltid intressant och trevligt att hänga med skidåkarna och snacka lite skit.

Måste ialla fall köpa mig ett par nya stavar när jag är där uppe. Har tre par stavar här hemma men känner mig inte helt bekväm med något av dessa. Dags för en ny investering och med en förhoppning om att jag kommer bli ännu snabbare.

Så nu kör vi!!!

Hepp Hepp

//SkidåkarBea

IMG_6804

169_8379696605_939_n IMG_6796 IMG_6865

 

2 tankar på “Skidpremiär? och den ologiska skidkurvan

  1. Härligt!
    Jag var ju uppe i helgen, riktigt fina förhållanden för att vara november!
    Den helgen du skall upp tänkte jag också åka upp igen. Var där den helgen ifjol och är faktiskt riktigt kul att titta på eliten när de åker. Blir lite extra inspirerande att köra sina egna pass då..:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s