Hedekillen Viktor ska ro över Atlanten – 500 mil i en roddbåt

Hedekillen – 25 åriga Viktor Mattsson håller som bäst att göra sig redo för sin stora utmaning. Han skall tillsammans med sin partner Scott ro över Atlanten. Tävlingen som går vartannat år heter ”TALISKER Whisky Atlantic Challenge” och anses vara världens tuffaste roddtävling där de sammanlagt kommer ro dryga 500 mil. Starten går den 2 december 2013.

Starten går i San Sebastian i Spanien och målgången kommer ske på ön Antigua i Karibien. Tävlingen beräknas pågå under dryga 70 dagar. Förstå!! Tänk att sitta i en liten roddbåt i NITTIO DAGAR mitt ute på Atlanten och ro och ro och ro och ro!!! Och allt du ser omkring dig är vatten. Totalt nitton lag deltar i tävlingen varav fyra lag kommer från Sverige. De kommer att ro två timmar åt gången och båten de sitter i är inte speciellt stor. 6,5 meter lång

Tävlingen är känd för sina tuffa förhållanden. De kommer att uthärda vågor, sömnbrist, tropiska stormar, tryckande värme och även de  psykologiska påfrestningarna är stora.

Andra försöket för Viktor

Viktor var även med i den här tävlingen 2011. Han var då nära att mista livet mitt ute i Atlanten. Under våldsamt oväder kapsejsade deras båt och 14 timmar senare räddades de av ett handelsfartyg.

Den som vill följa Viktors resa kan gör det på Facebook eller på hemsidan Atlantic Inspiration.

Vill man läsa en artikel om hur det gick förra gången kan du klicka in här:

Jag kommer också att uppdatera och följa deras färd. Tänkte jag skulle försöka prata med Viktor innan det är dags för avfärd den 2 december för att höra hans tankar kring tävlingen. Viktor frågade mig för dryga 1,5 år sedan om jag ville vara hans partner i roddbåten över Atlanten. Jag funderade en hel del…fram och tillbaka men valde att tacka nej. Men det ska bli riktigt spännande att följa grabbarna på deras färd över Atlanten.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s