2 x 2000 stötar – nu är behandlingen igång!

Måndag  – och har jag har fått börja veckan med att slappa hemma i soffan. Den här jäkla förkylningen har inte släppt taget om mig. Förkylningen är bättre men rösten är det si och så med. Låter som en kråka. Har sovit i omgångar under dagen.

En dag hemma i sjukstugan är okej – sedan blir det tråkigt. Har fått vicka bort mina klasser idag. Alltid lika tråkigt att göra det, men är man sjuk så är man sjuk. Jag hoppas att jag kan jobba imorgon. Hoppas…hoppas..hoppas!!!! 🙂 Vi är inne i sista veckan i november – GALET!!! Julen närmar sig med stormsteg. Skall på utbildning under fredag och lördag – det tror jag kommer bli grymt.

I övrigt så svängde jag förbi min kära moster på vägen ner till Stockholm igår. Hon har ett stall med hästar. Jag är skitskraj för hästar så det var med nervösa steg jag tog mig in i stallet. Har aldrig varit någon hästtjej. Jag föredrog att spela fotboll och hockey med grabbarna istället för att hålla på med hästar.

Sedan jobbar min moster med att behandla skador av olika slag – Hon hjälper och har hjälpt proffsidrottare inom alla sporter. Bland annat Ljusdals bandylag, hockeyspelare från hela landet och längdskidåkare (såväl i nuvarande landslaget som gamla välbekanta avdankade skidåkare ) med att ha blivit fri från sina skador. Många som har haft problem med sina ljumskar och knän har blivit helt fria från sina smärtor. Så nu har hon fått tagit sig an min onda rumpa och mitt knä som har krånglat länge och väl. Jag har ju fått diagnosen falsk ischias. Jag är ju väldigt sned i höften vilket resulterar i att jag snedbelastar en hel del och det ena resulterar i det andra. En ond cirkel med andra ord.

Min moster är en av tre som har just den här apparaten i Sverige. Hon kör med en shockwave – tryckvågsbehandlare. Inte en stötvåg. Den hjälper mot blödningar och inflammationer och är bra mot artros i knät bland annat. Vad den här apparaten gör är att den går igenom senor och ligament och all vävnad. Den går in på djupet, mer än vad en laser gör. Den ger en ökad blodgenomströmning, ökad vävnadsåterbyggnad, smärtlindring, ökad cellmetabolisk aktivitet och reducerad fibrös vävnad.

Så igår fick jag min första behandling. Hon började med mitt knä vänstra knä som krånglar hela tiden och tog sig sedan an rumpan där det mesta sitter. 2000 stötar fick jag på knät och 2000 stötar på rumpan. Sedan fick jag en väldigt välbehövlig uppmjukning av mina vader som tydligen inte var i så bra form.

Gjorde det ont? Nja….det kändes ju en del. Men inte så farligt. Det känns redan bättre idag. Det drar inte lika mycket från rumpan ner mot baksidan av låret. Nu ska jag göra den här behandlingen totalt fyra gånger. Så nästa vecka kommer jag pysa upp till moster igen för att få min andra behandling.

Det vore ju ljuvligt om jag kunde springa utan att få ont i knät framöver och att det blev någon ordning på min falska ischias!! Jag tror stenhårt på mosters behandling!!!

Nu kör vi!!! Och tack snälla moster för hjälpen igår!! Jag lovar att jag ska mocka skiten i stallet när jag kommer upp nästa gång ; )

20131125-203508.jpg

20131125-203556.jpg

20131125-203648.jpg

20131125-203656.jpg

20131125-203630.jpg

20131125-203705.jpg

20131125-203542.jpg

20131125-203641.jpg

20131125-203615.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s