Runners Strength med Urban Tribes

Vaknar upp med en fantastiskt fin träningsvärk idag. I stort sett så känns det i hela kroppen men lilla rumpan, vaderna, låren och magen gör sig lite extra påmind. Aj aj aj!!! Att hosta är inte att tänka på idag. Det gör ont i kroppen…….Men på ett bra sätt! 😉

Igår var jag på utbildningsdag nummer ett av Runners Strength som hålls av Running Sweden eller Urban Tribes som dom numera heter. Gillar skarpt deras nya logga. Riktigt snygg.

Rubin, Lisa, Sirpa och Björn guidade oss  ( ett härligt gäng instruktörer ) genom hela dagen. Vi fick rivstarta med att köra igenom klassen Runners Strength som fokuserar på att stärka upp oss löpare. Rörlighet, smidighet, balans, styrka och så klart sköna pulshöjare gjorde att dryga 55 minuter bara susade förbi. Tusan vilken skön klass. LAJK IT!!!!  Big time!!! 🙂

Tanken är att den här klassen skall förbättra din löpteknik, ge ökad styrka och minskad skaderisk samtidigt som du kommer få bättre rörlighet, balans och mera spänst i ditt löpsteg. Det vill säga att det är saker som är viktiga för alla löpare.

Något som är viktigt är kroppskännedom. Lär känna din kropp! Det är något som jag alltid säger till mina pt-klienter också. Gör övningar i lugnare tempo och gå in i kroppen. Vad händer? Var känns det? Hur känns det? Istället för att bara stressa igenom övningarna bara för att man skall hinna med att göra så många repetitioner eller göra det så snabbt som möjligt. Ta det lite lugnt istället och gör istället färre reps men med bättre och korrekt teknik!!

Efter en heldag där träning varvades med information blev det dags att ta sig hem och göra sin hemläxa. Idag är det dags för utbildningsdag nummer två och vi skall få visa upp en del av klassen inför gruppen och samtidigt få feedback. Det är bra!!  Som instruktör hamnar man lätt in i sitt eget lilla hörn och kör sitt eget race. Men att få feedback är viktigt för att kunna utvecklas och kunna bli en ännu bättre instruktör!

Nu kör vi – Dag 2 ! Och jag är tydligen andre person som skall upp på scen och köra med gänget. Som ni förstår kommer vi alltså få köra igenom den klassen några gånger idag. Härligt!! 🙂

Vi hörs ikväll efter att utbildningen är klar!

Hepp Hepp

20131130-073421.jpg

20131130-073440.jpg

20131130-073449.jpg

20131130-073529.jpg

2 tankar på “Runners Strength med Urban Tribes

  1. Pingback: Urban Tribes + Sats = Runners Strength | BEATRICE AMUNDSSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s