Bye bye 08:or – och vilket är hem?

Dags att åka från hem till hem. Det är fint att ha många hem. Hem och hem. Vilket är vilket? Det är lite oklart dock. Jag kommer iallfall åka från hem till hem…..eller till hem från hem?!  🙂

Firade in julledigheten med att riva av ett sjukt jobbigt trainerpass igår. 75 minuter med en granne som stod och tittade på mig i minst 55 minuter av dessa. Lite att göra? Ja det verkar inte bättre 🙂 Jag hann ialla fall vinka till grannen innan han försvann från fönstret…..men fick ingen vink tillbaka. Lite dålig stil kan tyckas när jag ändå hade bjudit på underhållningen i dryga timmen. Trainer är trainer och jag försökte låtsas som att jag var ute och cyklade igår. Ser verkligen fram mot att få cykla utomhus igen.

Men satan i gatan vad tungt det var igår. Kan det bero på att jag tidigare under dagen hade tryckt i mig en massa godsaker som jag hade fått i juklapp från en av mina klienter som tycker om att baka. Det var ju svårt att bara ta en kaka liksom 😉 Tack ialla fall för den otroligt goda julklappen…..allt var hembakt.

Idag blir det vilodag för min del. Hoppar snart på flyget och lämnar 08-land för att bege mig norröver och upp till Östersund. Där väntar välkomstkommitéen och en dag i Östersund innan den lilla bilresan på 15 mil ska ta mig hem till Hede. Det kan vara ett litet projekt att ta sig hem till byn ibland.

Alternativen för att kunna åka hem till Hede när man inte har någon bil är:

1. Bussen…..som tar sin lilla tid och jag är inget big fan av att åka buss.

2. Tåget – jaaaa eftersom det inte går några tåg till Hede så får man helt enkelt åka till Östersund ( som ligger ovanför Hede )  och då har man fortfarande 15 mil enkel väl hem till Hede. Alternativt så åker man tåg till Ljusdal ( som ligger på vägen hem till Hede ) och då har man dryga 20 mil enkel väg hem till byn.

3. Flyget – smidigt och enkelt upp till Östersund….sen har man 15 mil i bilen kvar. Alternativt så kan man flyga betydligt mindre flygplan upp till Sveg…..då har man 7 mil enkel väl hem.

Det är synd att det inte finns någon snö här nere….annars hade det nästan varit enklast att ta skidorna hem till byn. I sommar funderar jag faktiskt på att ta cykeln upp. Måste väga testa nya färdsätt 🙂

Imorgon hoppas jag att man kanske hinner få in ett skidpass. Det hade varit riktigt grym! 🙂 Annars väntar ett distanspass löpning. Tyvärr kommer det inte bli någon simning nu under den kommande veckan. Hede har en bassäng som ligger ingefär 50 meter från vårat hus……men den är 12,5 meter lång så det blir svårt att kunna få in ångra simmeter där….annars kan jag ju alltid träna på vändningar i vattnet. Nääää… Det får helt enkelt bli skidor och löpning under julen.

Ja vad säger man…….bye bye 08:or…..eller ?

Eftersom Härjedalen är så litet….det bor knappt 10 000 människor i hela kommunen tillika landskapet …….och det kryllar av skidbackar, skidspår och fjäll så brukar ju hela Härjedalen invaderas av 08:or den här tiden på året. Så jag kommer nog känna mig som hemma när jag kommer hem!!

Vi hörs och ses i Härjedalen!

Hepp Hepp

Välkomstkommitéen väntar på mig i Östersund idag. Syns det vad dom fick av faster Bea i julklapp förra året……träningskläder så klart :)

Välkomstkommitéen väntar på mig i Östersund idag. Syns det vad dom fick av faster Bea i julklapp förra året……träningskläder så klart 🙂

Svooosch säger det när jag susar för förbi på min P3:a.

Svooosch säger det när jag susar för förbi på min P3:a.

20131124-092539.jpg 20131124-092435.jpg 20131124-092523.jpg 20131221-071938.jpg

Löööööve you darling!!!

Löööööve you darling!!!

3 tankar på “Bye bye 08:or – och vilket är hem?

  1. Härligt och åka hem hem 🙂 jag ska till mitt hem i Småland juldagen! Hoppas resan går bra idag! Njut av ledighet och skidor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s