Grispass med Björn och löparmål

I fredags mötte jag upp ett gäng instruktörer från Urban Tribes på Sats Stadion. Med Rubin i spetsen skulle vi köra igenom klassen Runners Strength som har premiär på Sats kommande vecka. Ett riktigt bra pass som fokuserar på löpstyrka. Jag kommer köra min premiär på onsdag kl 16.30 på Sats Fridhemsplan. Komsi komsi!!!

Och igår mötte jag upp min partner i Ångaloppet – Björn Rosenthal – för ett träningspass i regnet. På med löparpjuckerna och ut i det härliga vintervädret. Planen var att springa i lite tuffare terräng och gå på med högre fart framförallt i backarna, varvat med lugnare partier. Eftersom regnet öste ner insåg jag att det skulle komma att bli ett härligt grispass i leran. Men lite skit har ingen dött av 😉 Så det var bara att ösa på. På något sätt gillar jag att springa i vädret som var igår. Under dom lite lugnare partierna hann vi med lite snack men så fort det blev jobbigare inleddes någon form av tystnad!! Total tystnad. Då var det fullt fokus och det var bara att ge järnet. För två som verkligen gillar att snacka mycket är det ett bra tecken på att man går på hårdare och att det bli tystnad!  Även Björn fick slita lite igår tror jag.

22 km senare var jag trött men jag känner att det börjar gå bättre med löpningen – fartmässigt. Men något jag måste jobba med är att bli en bättre löpare utför. Jag är en riktig fegis när det kommer till att springa utför. Jag måste lära mig att våga släppa på och inte hålla igen. Det är ett av målen för året – bli bättre på att springa nedför.

Men jag känner att jag äntligen börjar få bra fart under fötterna. Ett annat av mina mål för året är att jag ska bli en jäkligt snabb löpare – en snabbare löpare helt enkelt. Jag kommer att lägga mycket tid på löpningen. Jag har tidsmål som jag jobbar mot – så nu är det hård träning och bra kvalitativa pass som krävs. Eftersom jag för året satsar på medeldistansen i triathlon är det ett halvmarathon – 21 km – som kommer vara mitt stora fokus. Jag vet vad jag vill och jag ska ta mig dit! Punkt slut!! Tiderna? Dom håller jag för mig själv en stund till 😉

Helgen går annars i ”jobbframfördatorntecken” för min del…..så klart varvat med träning. Nu är det dags att starta upp söndagen med 3-timmarsspinning med SPIF.

Hörs da!!!!

20140105-092029.jpg

20140105-092036.jpg

20140105-092045.jpg

Bea&Alex-121

2 tankar på “Grispass med Björn och löparmål

  1. Visst är det konstigt att man som skidåkare, både längd o utförsåkare har problem att springa nedför! Jag tar många uppför och blir omsprungen nedför. Så jag har samma mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s