Jag satte faaan frullen i halsen!!

Alltså!! Imorse satte jag faaan…..ursäkta språket….gröten i halsen när jag satt och åt frulle. Jag hade tv:n på i bakgrunden. Eftersom jag alltid jobbar tidig morgonstund eller har morgonträning i ottan hinner jag aldrig se morgon-tv och liknande program. Men jag blev helt chockad när det var reklampaus.

Det bara ramlade ut reklam om att man ska gå ner i vikt! Man ska dricka pulver, banta, dieter, gå ner så mycket som möjligt på kortast tid…. och att allt är så enkelt! Livet leker!!! 

Det känns som att allt bara kretsar kring vikten. bantningsknep, deffa, dieter, platt mage, räkna kalorier, så går du ner 5 kilo på en vecka, man ska vara smal. 

Jag blir fan förbannad på den här mat- och vikthetsen!!! Och att allt ska gå så fort! Du ska gå ner så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Vad är det för samhälle vi lever i?? Vad ger det för bild vi ger för våra ungdomar och de som växer upp? Alla är vi förebilder för våra barn och ungdomar och vad är det för bild vi ger dom om vi skippar maten och lever på pulver istället? Eller hetsbantar eller kanske hoppar över måltider. Och ordet banta!!! Det låter så illa i mina öron.

Och sen att all reklamen låg runt klockan 08 på morgonen. Hur många barn sitter inte framför tv:n då. Barn är smarta. Dom ser, hör och har otroligt bra koll på mycket.

Sluta upp med den här mat-och vikthetsen! 

Ät mat och rör på dig! Gäller alla! Då mår både kroppen och knoppen bra! 

Tänk långsiktigt! Tänk hållbart!

Tack för mig!! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s